Kestane alırken aman dikkat! Çin kestanesi nasıl anlaşılır?

Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen ve kış aylarını süsleyen kestanelerin her çeşidi yenmeye müsait değil. Nasıl mı? Bazı kestaneler var ki sağlığa fayda değil risk taşıyor. İşte, satın alırken dikkat etmeniz gereken o kestane çeşidi!

Kestane alırken aman dikkat! Çin kestanesi nasıl anlaşılır?
Kestane alırken aman dikkat! Çin kestanesi nasıl anlaşılır?
GİRİŞ 31.01.2024 13:21 GÜNCELLEME 31.01.2024 13:21
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kestane, sağlık için oldukça önemli antioksidanlar içerirken ne yazık ki bilinçsiz tüketimi fayda değil zehir saçabiliyor. Piyasada özellikle seyyar satıcılarda sık rastlanan kestanelerin birçoğu aslında yenilen kestane türü olmayabilir. Çin kestanesinin (Aesculus hippocastanum) yenilebilir kestanelerle (Castanea sativa) karıştırılıyor. Peki, Çin kestanesi nasıl anlaşılır, yenirse ne olur, at kestanesi nasıl ayırt edilir?

Muşmula diğer ismiyle Töngel meyvesinin sağlığa sunduğu 1001 fayda!Muşmula diğer ismiyle Töngel meyvesinin sağlığa sunduğu 1001 fayda!

Kişniş otu nerede bulunur, nasıl tüketilmeli? Taze kişniş otunun mucizevi faydaları!Kişniş otu nerede bulunur, nasıl tüketilmeli? Taze kişniş otunun mucizevi faydaları!

ÇİN KESTANESİ NASIL ANLAŞILIR?

Çin kestanesini diğer türlerden ayırmak oldukça önemlidir; çünkü bu tür kestaneler, içerdikleri zehirli saponinler nedeniyle insanlar veya evcil hayvanlar için çok zararlıdır. İki kestane türü arasındaki dışsal farklılıklara dikkat etmek gerekli.

Çin kestanesi, diğer adıyla at kestanesi olarak da bilinen bu tür, meyveleriyle genellikle küresel bir şekle sahiptir. Diğer taraftan, tükettiğimiz tipik kestaneler biraz daha düz, uçları sivriltilmiş ve sıklıkla fırça benzeri tüylerle çevrilmiş bir yapıya sahiptir.

ÇİN KESTANESİ YENİRSE NE OLUR?

Çin kestanesini ayırt etmenin en güvenilir yolu, onu pişirmektir. Pişirildiğinde, beyaz köpüklü bir tabaka oluşur. Ayrıca, tadı neredeyse yok gibidir. Çin kestanesinin kokusu da farklıdır ve kabuğundan ayrılmış olsa bile tüketilmemesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarır.

Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde çok zehirli olabilen Çin kestanesine karşı dikkatli olunmalıdır. Diğer taraftan, güvenle tüketilebilen kestaneler birçok sağlık faydasına sahiptir. Uzmanlar, bu güvenli kestanelerin yararları hakkında bilgi verirken, Çin kestanesinden uzak durmanın önemini vurgularlar

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Cemal 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşı 50 000 lira olmalı... Asgari ücret 50 000 lira olmalı ...... netanyahu ya acil SUİKAST yapmalı. .... Zenginler, zekat ve sadakalarını eksiksiz ve çalmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalı... organik ve doğal tarıma geçmeli. Paketli bol katkı maddeli ve şekerli ürünlerden uzak durmalı... içki satışı yasaklanmalı. Kumar ve bahis siteleri kapatılmalı...
    Cevapla
  • aieiuu 3 ay önce Şikayet Et
    hangi devirde yaşıyoruz. onu satanlara ağır cezalar verin. bakalım satabilecekler mi. kanun nizam ne işe yarıyor. her yerde haberi var. bıktık kestane reklamından. ve bir konu daha hileli gıda ürünü satanlara üretenlere ağır cezalar verin tüm insanlara karşı yapılan bir suç. ama cezalar az. sahte bal yapıyorlar.3-5 kuruş ceza ile kurtuluyorlar. sahtekara hırsıza katile haine ağır ceza
    Cevapla
  • Gönül 3 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten çok kötü, aman dikkat çok sıkıntılı iki günüme mal oldu.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sorun değil alamıyoruz, yiyemiyoruz çünkü kilosu 200-400 TL. arasında,insanların akıllarıyla alay etme admin,lütfen.....
    Cevapla
  • M.Turan 3 ay önce Şikayet Et
    Çin kestanesini bilmem ama at kestanesini insan zaten yiyemez çünkü zehir gibi acıdır.
    Cevapla
  • M.Turan 3 ay önce Şikayet Et
    Çin kestanesini bilmem ama at kestanesini insan zaten yiyemez çünkü zehir gibi acıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı