Uzmanı uyarıda bulundu: Kış aylarında su içmemek hastalığa davet!

Kış aylarına girildiğinde akıllara gelen ilk şey soğuk algınlığı veya viral hastalıklar oluyor. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin ekstra dikkat etmesi gereken soğuk havalar, sağlık için tehdit oluşturmaktan çıkıyor.

Uzmanı uyarıda bulundu: Kış aylarında su içmemek hastalığa davet!
Uzmanı uyarıda bulundu: Kış aylarında su içmemek hastalığa davet!
GİRİŞ 28.12.2023 09:41 GÜNCELLEME 28.12.2023 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Havaların soğumasıyla beraber su tüketiminde de azalma görülebiliyor. Yeterli su tüketmemenin oluşturduğu sağlık tehdidi konusunda Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sena Nazlı uyarılarda bulundu.  Günlük 2, 2 buçuk litre su içmenin önemine dikkat çekerek, su tüketiminin vücudumuzun çeşitli fonksiyonlarını düzenlemede kritik bir rol oynadığını vurgulayan uzman, yeterli su tüketmemenin hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.

Prebiyotikler, probiyotikler ve simbiyotikler deposu: Bağırsakların sağlığı için mühim!Prebiyotikler, probiyotikler ve simbiyotikler deposu: Bağırsakların sağlığı için mühim!

Sol el-parmak uyuşması kalp krizi habercisi mi? Sol el parmak uyuşması neden olur?Sol el-parmak uyuşması kalp krizi habercisi mi? Sol el parmak uyuşması neden olur?

SUSAMAK İÇİN AŞIRI TERLEMEYİ BEKLEMEYİN!

Diyetisyen Nazlı, soğuk hava koşullarında su içmek için susamayı veya aşırı terlemeyi beklemenin doğru olmadığını belirtiyor. Vücudunun büyük bir kısmının sudan oluştuğunu hatırlatarak, organların doğru bir şekilde çalışabilmesi, vitamin ve minerallerin taşınabilmesi ve zararlı mikroorganizmaların vücuttan atılabilmesi için su tüketiminin hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Nazlı, günlük su tüketiminin 8-10 bardak ya da 2, 2 buçuk litre civarında olması gerektiğini belirtiyor. Aşırı su tüketiminin de zararlı olabileceğine dikkat çekerek, 5 litreye kadar çıkmanın vücutta mineral kaybına neden olabileceğini ve bu durumun hayati risklere yol açabileceğini söylüyor.

Yağmurlu havada bacak ağrısı neden olur, nasıl geçer? Yağmur öncesi bacak ağrısına ne iyi gelir?Yağmurlu havada bacak ağrısı neden olur, nasıl geçer? Yağmur öncesi bacak ağrısına ne iyi gelir?

ÖZELLİKLE YAŞLI VE ÇOCUKLAR SU TÜKETİMİNE DİKKAT ETMELİ!

Diyetisyen, özellikle yaşlıların ve çocukların su içmeye özen göstermeleri gerektiğini vurguluyor. Yaşlılarda su tüketiminin azalabileceğine ancak günlük 2 litre altına düşmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Çocuklarda ise 1, 1 buçuk litre su tüketiminin önemli olduğunu ifade ediyor.

Nazlı, çay ve kahve gibi içeceklerin diüretik etkiye sahip olduğunu belirterek, bu içeceklerin su kaybına neden olabileceğini söylüyor. Bu nedenle, çay veya kahve içilirken mutlaka yanında bir büyük bardak su içilmesini öneriyor. Suyun tadını sevmeyenler için ise meyve dilimleri, limon veya tarçın ekleyerek suyu daha çekici hale getirmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Son olarak, vücudun yüzde 70'inin sudan oluştuğunu hatırlatarak, suyun eksikliğinin vücudun çeşitli problemlerle karşılaşmasına neden olabileceğini ve bu nedenle düzenli su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • İsmet 4 ay önce Şikayet Et
    1 haftada toplasan 6 7 bardak anca içiyorum...
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Ben inanmiyorum 2.5 litre suya vucut susadigi zaman icecen olay bu
    Cevapla
  • Kadriye 4 ay önce Şikayet Et
    Su hayattır. Peki Gazze'de su ne ifade ediyor. Bırakın içme suyunu temiz bir birikinti bile yok. Allah'ın yağmur rahmetinden başka 3 aydır su yüzü göremeyen Gazze halkına Rabbimden zafer diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi