Kanser hastalarını heyecanlandıran tedavi yöntemi! Kemoterapiye son

ABD'de bilim insanları, nanoteknoloji sayesinde kemoterapiye alternatif olabilecek bir kanser tedavisi geliştirdi. MHJ teknolojisinin, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapiye kıyasla çok daha az yan etkiye yol açtığı belirtildi.

Kanser hastalarını heyecanlandıran tedavi yöntemi! Kemoterapiye son
Kanser hastalarını heyecanlandıran tedavi yöntemi! Kemoterapiye son
GİRİŞ 07.01.2024 21:18 GÜNCELLEME 07.01.2024 21:19
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Teksas'taki Rice Üniversitesi'nden araştırmacıların "moleküler kırıcılar" (molecular jackhammers -MHJ) adını verdiği yöntemin tümörleri ortadan kaldırma amacıyla kullanılabileceği bildirildi.

MHJ yönteminde, tıbbi görüntüleme işlemlerindekine benzer bir siyanin boyası vücuda enjekte ediliyor. Bu boya, bir kanser hücresine bağlandıktan sonra vücuda zarar vermeden derinlere nüfuz edebilen bir kızılötesi ışık sayesinde aktif hale getiriliyor.

Bu sinyaller kanserli hücrede titreşime yol açıyor ve hücre zarının yırtılmasını sağlayarak kanseri yok ediyor.

Araştırmanın başyazarı Ciceron Ayala Orozco, teknolojinin şimdilik sadece fareler üzerinde denendiğini ve prensipte çalıştığını söyledi. Akademisyen, insanlar üzerindeki deneylerinse ancak yıllar sonra gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Orozco, ayrıca MHJ teknolojisinin, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapiye kıyasla çok daha az yan etkiye yol açacağını belirtti.

Rice Üniversitesi'nden James Tour, agresif bir deri kanseri olan melanomlu fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, hayvanlardan yarısında kanser hücrelerinin tamamen yok edildiğini bildirdi.

Araştırmacı, bu teknolojinin vücuttaki kanserli hücre kalıntılarının tespiti için de kullanılabilmesi amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

KAYNAK: NEW YORK POST, NEWS.COM, INDEPENDENT

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Maalesef 3 ay önce Şikayet Et
    Ilaç sektörü insanları tedavi etme üzerine değil başka bir hastalığı doğurma ve ilaca bağımlı hale getirme üzerine kuruludur sadece ne kadar çok kişiden ne kadar uzun süre para kazanabilirim hesabını yapar Kanserde de çok yüksek meblağlar dönüyor, İsrail'de tek bir kanser vakası yok tesadüf mü, zaten tedavisi var ama sunulmuyor para lazım. yeni bir hastalik turetirlerse kanser bitirirler
    Cevapla
  • Basiret 3 ay önce Şikayet Et
    Sömürü odaklı olmayan tedaviler protokol oluşturamaz.
    Cevapla
  • ARABULUCU 3 ay önce Şikayet Et
    bu ilaçlar siyonistlerin elinde hiç bir zaman çare bulunmaz bulanıda yaşatmazlar
    Cevapla
  • aleyka 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim bilim adamları eylem yapmayı çok iyi biliyorlar. sözde bilim adamları.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    20-30 yıl sonra hizmete girer. Tabi ilaç baronları buna izin verirse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu