Sarılma ve tokalaşma hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…

Pandemi döneminde dikkat edilen sarılma, tokalaşma ve öpme geleneğine geri dönüldü. Özellikle kış aylarında kapalı alanlarda geçirilen sürenin uzaması viral hastalıkların bulaşmasına zemin hazırlıyor. Halk sağlığı uzmanı uyardı!

Sarılma ve tokalaşma hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…
Sarılma ve tokalaşma hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…
GİRİŞ 16.01.2024 13:03 GÜNCELLEME 16.01.2024 13:06
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, toplum sağlığı için uyarılarda bulundu. Hastalıkların hızla bulaştığı kapalı alanlar ve yakın temaslardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan uzman Ekuklu, üst solunum yolu enfeksiyonları için bilhassa tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Menisküs nedir, nasıl geçer? Menisküs yırtığı belirtisi ve tedavisi nedir?Menisküs nedir, nasıl geçer? Menisküs yırtığı belirtisi ve tedavisi nedir?

ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!

Pandemi sürecinde sarılma, tokalaşma, öpme gibi geleneklerin şimdilerde unutulduğunu belirten Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, hastalıkların hızla yayıldığı bu dönemde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması, kalabalık ortamlarda bulunma süreleri ve pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi, çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Göğüs ağrısı çekenler aman dikkat! Kanser olabilir…Göğüs ağrısı çekenler aman dikkat! Kanser olabilir…

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları, influenza, grip ve nezle gibi hastalıklarda artış yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Ekuklu, solunum yolu enfeksiyonlarının kapalı ve sıkışık ortamlarda daha kolay yayıldığını vurguladı.

Dişlerinizi sıkıyorsanız aman dikkat! Diş gıcırdatmak tam 20 yaş daha erken yaşlandırabilir…Dişlerinizi sıkıyorsanız aman dikkat! Diş gıcırdatmak tam 20 yaş daha erken yaşlandırabilir…

KİŞİSEL TEDBİRLERİ ARTIRIN!

Hastalık belirtileri gösteren kişilerin sarılma, tokalaşma gibi fiziksel temasları sınırlamaları, el hijyenine dikkat etmeleri ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ekuklu, toplumun ve ailenin diğer bireylerini korumak için bu önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ekuklu, pandemiyle mücadele döneminde toplumda oluşan duyarlılığın zamanla azaldığını ve kovid-19'un unutulup normalleştiğini belirterek, kişisel koruyucu önlemlerin tekrar hatırlatılması gerektiğini söyledi.

RİSK GRUBUNDAKİLER ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ!

Bebekler, çocuklar, hamileler, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanların kapalı ortamlarda bulunmamaları, bulunmaları gerektiğinde ise maske takmalarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ekuklu, risk grubundakilerin özellikle dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

INFLUENZA HASTALIKLARINA KARŞI ÇOK DİKKAT!

Prof. Dr. Ekuklu, influenza grubu hastalıkların genellikle hafif atlatılan hastalıklar olduğunu ancak risk grubundakilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişilerin maske takarak toplumu ve ailelerini korumalarının önemine vurgu yaptı.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • derviş 3 ay önce Şikayet Et
    bunlar insani ilişkileri bitirip bizi robot yapmak istiyor.İsmi de halk uzmanı
    Cevapla
  • Birol 3 ay önce Şikayet Et
    Hastaysan bu kurallara uy kardeşim. Başkasını hasta etme. Değilsen, senini gibi hasta olmayanlarla tokalaş. Aksini söylemiyor.
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 3 ay önce Şikayet Et
    Tansiyon ve olumsuz tesiredebilecek yönü yoksa lor peyniri yaprak kekik zeytinyağı yeteri miktarda rendelenmiş sarımsak küçük bir dişte olabilir bu kür koronayı hafif atlatmama neden olan kürdür.Hangi ilaç olursa olsun doktor bilgisi haricinde kullanmayınız tabiki kurallar tedbirler ailemiz için çevremiz için önemli.
    Cevapla
  • hakan er 3 ay önce Şikayet Et
    bankalar hastaneler ulaşım market bu yerler tıklım tıkım özelikle bankaların karabalık olduğu dönemlerde banka matikleri teke düşüren insanları kuyruğa sokan zihniyetin kahretsin bu kısımlara bakan bakanlara sesleniyorum göreviniz yapın
    Cevapla
  • glp 3 ay önce Şikayet Et
    dinde ne varsa hepsini yasaklayın oldu olacak insanlar arasındaki muhabbeti bitirmeye yönelik bunların hepsi malesef. selamı yayın diyor dinimiz bunlar tokalasmayın uzak durun vs allah hesabını sorsun her kim din ile uğrasıyorsa
    Cevapla
  • Gerçekler 3 ay önce Şikayet Et
    Tokalaşma ve yanaktan öpme bana her zaman saçma ve uyduruk gelmiştir. Tamamen yasaklansın iyi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı