DSÖ'den korkutan yeni salgın çıkışı! 'Her şey olabilir'

DSÖ Direktörü Ghebreyesus, koronavirüs salgını esnasında yaşanan pek çok sorunun devam ettiğini vurgulayarak, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını ifade etti.

GİRİŞ 20.02.2024 09:19 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, CNN'de katıldığı programda salgın dönemi ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Covid-19 salgınında "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı ve küresel koordinasyonda yaşanan sorunların hala sürdüğünü ifade eden Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını kaydetti.

Ghebreyesus, aşı ve ilaç gibi salgınla mücadelede kullanılan araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşmasını" imzalamaya çağırarak, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü sık sık yeni salgınların beklendiği konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 2
  • aga 2 ay önce Şikayet Et
    Bu salgın israile neden uğramıyor. Filistinde kardeşim ölürken ben evde pinekliyeyim öylemi.. Kıyamet kopsa umurumda değil. Bir can nasıl kurtulur onun derdinde olmalıyız.
    Cevapla
  • Serhan 2 ay önce Şikayet Et
    Ben de çok korktum. Korkudan dsö terör örgütünün yüzüne kustum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor