Uzmanından bel ağrıları için tavsiyeler! Bel ağrısı nasıl geçer, neden olur?

Günlük yaşamda bel ağrılarından korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bel sağlığını korumanın ve bel ağrılarından kurtulmanın ipuçlarını paylaştı. İşte, bel ağrısı nasıl geçer ve neden olur?

Uzmanından bel ağrıları için tavsiyeler! Bel ağrısı nasıl geçer, neden olur?
Uzmanından bel ağrıları için tavsiyeler! Bel ağrısı nasıl geçer, neden olur?
GİRİŞ 29.02.2024 20:42 GÜNCELLEME 29.02.2024 20:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bel ağrısı, hayatın herhangi bir döneminde herkesin karşılaştığı bir sorundur. Op.Dr. Kerem Bıkmaz'a göre, bel ağrılarına neden olan faktörler arasında yanlış oturma, ani hareketler ve hareketsizlik bulunmaktadır. Ancak, doğru önlemler alındığında ve günlük yaşamda dikkat edilen bazı hususlara özen gösterildiğinde bel ağrılarından kurtulmak mümkündür.

Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi belirtileri nelerdir?Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi belirtileri nelerdir?

Bel ağrısı yaşayan bireylerin çoğunluğu, doğru tedavi ve önlemlerle 2-4 ay içinde normale dönebilmektedir. Ancak, bu süreçte duygusal tepkilerin normal olduğunu belirten Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bel ağrısının fiziksel ve psikolojik faktörleri içeren karmaşık bir deneyim olduğuna dikkat çekti.

Gece acıkınca yenilecek yemekler nelerdir? Kilo aldırmayan gece atıştırmalıkları...Gece acıkınca yenilecek yemekler nelerdir? Kilo aldırmayan gece atıştırmalıkları...

BEL AĞRISI NASIL GEÇER?

  • Ayakta dururken, belinize binen yükü doğru değerlendirin. Dik pozisyonda dururken ayakta oluşan yük daha azdır.

  • Ağır yükleri kaldırırken, mutlaka dizleri kırarak ve çömelerek kaldırın.

  • Eşyaları taşırken, belinizi dik tutun ve cisimlere yaklaşarak kaldırın.

  • Ağır yükleri başka bir kişi ile birlikte kaldırın.

  • Yere eğilirken, önce dizleri kırın, sonra çömelin ve sonra cisimleri alın.

  • Bir şeyi alırken uzanmaktan kaçının, yanına iyice yaklaşın ve öyle alın.

  • Taşıdığınız eşyayı gövdenize yaklaştırarak taşıyın, bu omurganıza binen yükü azaltacaktır.

  • Ağır yükleri belinizden daha yükseğe kaldırmaktan kaçının.

  • Otururken diz pozisyonuna dikkat edin ve pozisyon değişiklikleri yapın.

  • Stabil olmayan koltuklardan kaçının, destekli ve sağlam sandalye ve koltukları tercih edin.

  • Her gün en az 20 dakika yürüyüş yapın.

Bel ağrısı geçmiş kişilerin yüksekten atlamaktan kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bel rahatsızlığı olanların mutlaka uzman takibinde olmaları gerektiğini belirtti. Unutulmamalı ki, sağlıklı bir omurga için omurgayı korumak son derece önemlidir.

Bel ağrılarından korunmak ve bel sağlığını sürdürmek için bu basit önlemlere dikkat etmek, uzun vadede sağlıklı bir yaşam için önemli bir adımdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Terlemek ve akabinde rüzgara maruz kalmak da çok tehlikeli. Mutlaka dinlenerek bel bölgesini kurutmalı, acil dışarı çıkacaksa tülbentle ter temizlenip hızlı kuruma sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Hak dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Namaz kılın bel ağrıları na çok iyi geliyor, abdest başlı başına bir ilaç tüm vücut çelik gibi hele soğuk suyla varya din İslâm büyük nimet anlayıp yaşamaya çalışan lardan eylesin inşallah
    Cevapla
  • Kendini bilir 2 ay önce Şikayet Et
    10 yıldır kılıyorum alakası yok :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı