Kardiyoloji uzmanından uyarı! Aniden gelen kalp krizi, gizli kalbin habercisi!

Son zamanlarda sıkça rastladığımız ani kalp krizlerinin aslında hastalarda bulunan ve sessizce ilerleyen bir hastalığın sonucu olduğunu biliyor muydunuz? Konuya ilişkin Prof. Dr. Bilal Boztosun, gizli kalp krizi için uyarıda bulundu...

Kardiyoloji uzmanından uyarı! Aniden gelen kalp krizi, gizli kalbin habercisi!
Kardiyoloji uzmanından uyarı! Aniden gelen kalp krizi, gizli kalbin habercisi!
GİRİŞ 04.04.2024 09:26 GÜNCELLEME 04.04.2024 09:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uzman kardiyolog Prof. Dr. Bilal Boztosun, toplumda yaygın olarak bilinen gizli kalp hastalığı ya da 'sessiz iskemi' olarak adlandırılan sağlık sorununa dair önemli uyarılarda bulunuyor. Boztosun, bu hastalığın genellikle belirgin şikayetler olmaksızın ortaya çıkabildiğine dikkat çekerek, kalp krizi riski taşıyan bireylerin düzenli kontrollerini aksatmamaları gerektiğini vurguluyor.

Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi nasıl geçer?Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi nasıl geçer?

Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?

GİZLİ KALP ÖLÜMDEN SONRA TESPİT EDİLİYOR!

Prof. Dr. Boztosun, kalp damar tıkanıklıklarının yüzde 20'sinde görülen sessiz iskemi hastalığının bazen ölümden sonra tespit edilebildiğini belirtiyor. Hastaların bir kısmına rutin kontroller sırasında tanı konulabildiğini ancak bir kısmında hastalığın ölümden sonra tespit edilebildiğini ifade ediyor. Bu nedenle, gizli kalp hastalığına karşı bilinçli olunması ve düzenli sağlık kontrollerinin önemli olduğunu vurguluyor.

Enfeksiyon için doğal bitkisel antibiyotikler! En güçlü bitkisel antibiyotik kaynakları: Enfeksiyon için doğal bitkisel antibiyotikler! En güçlü bitkisel antibiyotik kaynakları:

RİSK GRUBUNDAKİLER DİKKAT!

Boztosun, özellikle şeker hastalarında gizli kalp hastalığının daha riskli olduğunu belirterek, bu hastalarda tipik kalp krizi belirtilerinin olmamasına rağmen nefes zorluğu, halsizlik, bulantı, kusma ve terleme gibi belirtilerin görülebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, aşırı kilolu bireyler, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi, yüksek kolesterol, yoğun sigara içenler ve kadınlarda gizli kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu vurguluyor.

YAŞAM TARZINIZ ÇOK ÖNEMLİ!

Boztosun, risk altındaki bireylerin düzenli kontrollere gitmeleri, şeker ve kolesterol seviyelerini takip etmeleri, tansiyon değerlerini ölçtürmeleri ve ani tansiyon değişikliklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzının koruyucu bir rol oynayarak olası kalp krizi riskini azaltabileceğini ifade ediyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Şehir hastanelerimiz var rahat olun hemen randevu alıp tedavi olabilirsiniz
    Cevapla
  • Cano 1 ay önce Şikayet Et
    Musa as zamanındaki yahudilerden farkın yok...
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Covit aşısindan sonra vücut direncimiz düştü kriz normal vücutta ne hastalık varsa tetikledi
    Cevapla
  • Hayati 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Türk vatandaşlarının yardımcısı olsun. Zor durumlar
    Cevapla
  • Mucahit 1 ay önce Şikayet Et
    Vakit saat gelirse her şey boş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar