Obezite sorunu çığ gibi büyüyor! Türkiye’de de obezite görülme sıklığı arttı

Dünya genelinde 1 milyardan fazla insanın mücadele ettiği bir sağlık sorunu olarak ön plana çıkan obezite hakkında konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, önemli açıklamalarda bulundu.

Obezite sorunu çığ gibi büyüyor! Türkiye’de de obezite görülme sıklığı arttı
Obezite sorunu çığ gibi büyüyor! Türkiye’de de obezite görülme sıklığı arttı
GİRİŞ 05.03.2024 12:48 GÜNCELLEME 05.03.2024 12:48

Dünya genelinde giderek artan 'obezite', ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı yaşam tarzları, yanlış beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteden uzaklaşma gibi faktörlerin etkili olduğu obeziteyle mücadele büyük bir önem teşkil ederken Türkiye'deki oran korkunç tabloyu gözler önüne seriyor. 

Avrupa'da fazla kilolu ve obezite oranının en yüksek olduğu ülkelerden birisi haline gelen Türkiye'deki durumu değerlendiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"PEK ÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIYOR"

Obezitenin sağlığımızı tehdit eden ve diğer hastalıklara davetiye çıkarttığını anlatan Dr. İbrahim Ekiz, şöyle konuştu:

"Avrupa ülkeleri arasında obezite görülme sıklığı, yüksek olan ülkeler arasında yer almaktayız. Obezite kalp hastalıkları, hipertansiyon, metabolizma bozuklukları, inme, uyku apnesi, diyabet gibi insan sağlığını tehdit eden birçok hastalığa davetiye çıkarmakta. Bunun nedenleri arasında, daha fazla işlenmiş gıdalara yönelik beslenme tercihlerindeki eğilimler, daha fazla hareketsiz davranış gibi bir çok neden sayabiliriz. Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. 18,5-24 arası normal değer, 25-30 arası aşırı kilolu, 30'un üstü ise obez olarak kabul ediliyor"

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama