Obezite cerrahisi en son çare olmalı! Zayıflamak imkansız değil sadece zaman alıyor...

Bulunduğumuz çağın en büyük problemlerinden biri olan obezite için önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Adem Akçakaya, cerrahi müdahalenin ciddi bir operasyon olduğunu ve tercih edilmesi en son çare olduğunu vurguladı!

Obezite cerrahisi en son çare olmalı! Zayıflamak imkansız değil sadece zaman alıyor...
Obezite cerrahisi en son çare olmalı! Zayıflamak imkansız değil sadece zaman alıyor...
GİRİŞ 07.03.2024 09:22 GÜNCELLEME 07.03.2024 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Obezitenin günümüzdeki önemli sağlık sorunlarından biri olarak kabul edildiği belirten Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Akçakaya, obezite tedavisinde cerrahi müdahalenin genellikle son çare olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?

EN SON ÇARE CERRAHİ MÜDAHALE!

Dünya Sağlık Örgütü'nün obeziteyi "vücutta sağlığı bozacak ölçüde anormal veya aşırı yağ birikmesi" olarak tanımlamasıyla birlikte obezitenin artan bir sıklıkla görüldüğüne dikkat çeken Akçakaya, tedavi stratejilerinin yaşam tarzı değişikliklerine odaklanan davranış terapisi, diyet tedavisi ve egzersizle başlaması gerektiğini ifade etmiştir. Obezite cerrahisinin ise tedavinin en son aşaması olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi sızma zeytinyağı...Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi sızma zeytinyağı...

Prof. Dr. Akçakaya, hastaların önce yaşam tarzlarını değiştirmeleri, diyet ve egzersiz yapmaları gerektiğini, ancak bu yöntemlerden fayda görülmemesi durumunda obezite cerrahisine başvurulması gerektiğini açıklamıştır. Ayrıca, obezite cerrahisinin hastanın özel şartlarına uygunluğunun dikkate alınması gerektiğini belirtmiştir.

KİLO VEREMEYEN HASTA YOKTUR, SADECE ZAMAN ALIR!

Hızlı kilo verme isteğiyle obezite cerrahisinin tercih edilmesinin, birçok komplikasyonu beraberinde getirebileceğine dikkat çeken Akçakaya, cerrahi tedavi dışındaki yöntemlerin kilo kaybı üzerinde daha yavaş etki gösterdiğini ifade etmiştir. Bu nedenle, her bireyin obezite tedavisi için özel bir plana ihtiyaç duyduğunu ve standart bir "Zayıflama Yöntemi" olmadığını vurgulamıştır.

Yaşam tarzını değiştirmenin obezite tedavisindeki temel hedef olduğunu belirten Akçakaya, kilo kaybının başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için kademeli tedavi, beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, düzenli egzersiz ve kalori harcamasının arttırılmasının önemli olduğunu açıklamıştır. Ayrıca, obezite cerrahisinin seçimi konusunda hastanın durumuna ve eşlik eden hastalıklara göre bireysel bir değerlendirme yapılması gerektiğini vurgulamıştır.

Son olarak, Akçakaya, seçilen tedavi yönteminin risklerinin ve yan etkilerinin hasta ile detaylı bir şekilde tartışılması gerektiğini ve hasta uyumunu sağlamak için tedavi planının eksiksiz bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca, kilo veremeyen hastaların olduğunu ancak kilo vermenin zaman alabileceğini belirterek, hastalara bu süreçte destek olunması ve motivasyonlarının artırılması gerektiğini vurgulamıştır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kadriye 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçek şu: Ağızdan alınan kilolar aynı yerden verilir. Yıllara yayılan kilo alma süreci 2 ayda da verilemez (verilirse başka sorun çıkar). Su hayattır ve her derde devadır. Kilo verme sürecini kampa çekilmek gibi görsek de sonrası yemek kültürü mutlaka değişmeli. Kısaca yemek amaç değil araç olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı