Sağlık Bakanı Koca: Sorunu kalıcı şekilde çözeceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 19.04.2024 15:38 GÜNCELLEME 19.04.2024 15:51
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.

Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptıkları çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştıklarını aktaran Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını söyleyen Koca, şunları söyledi:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    pandemi döneminde saygı duyuyordum ama şimdi değil sen doktorlara dokunulmazlık ver hastalar önemli değil hasta hakları önemli değil randevu alınıp alınmadığı önemli değil bir ultrason için 2 ay sonrasına gün vermek ne demek ya bunlar hiç önemli değil yeter ki doktorlara dokunulmazlık ver sayın bakan
    Cevapla
  • TuncTunc 1 hafta önce Şikayet Et
    Tüm doktorlara güler yüzlü olmayi ögretin ba$ka bir $ey istemiyoruz.
    Cevapla
  • Bilal Bilgin 1 hafta önce Şikayet Et
    Hocam biraz geç kalmadık mı?! Eskiden SSK lılar devlet hastanelerine gidemiyordu şimdi kimse gidemiyor! Komşum kısmi felç geçirdi acilde müdahale ettiler fakat nöroloji servisinden randevu alamadığı için bir aydır evde perişan! Özele gidecek imkanları da yok! Şimdi bu insan ne yapsın?!
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    doktor test istiyor kan testi, ultrason testi gibi kanı verdik.Ultrasona iki ay sonra ya randevu verdi . Randevu günü geldiğinde unuttuk. Birgün sonra aklımıza geldi.verdiğimiz kanda boşa gitti.özel de yaptıracak tık 1500 TL istendi.iki ay önce
    Cevapla
  • Mehmet Na 1 hafta önce Şikayet Et
    Cebe dokunmadan bu iş çözülmez. En iyi çözüm Avrupalıların yaptığı gibi yüksek para cezası. Bakanlık boşa kürek çekiyor. O tedbirler istenen sonucu vermez. Çözüm belli. Bakanlık azıcıkta bizim aklımıza güvensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü