Kalitesiz saat kullanımına dikkat! Sağlık için bir tehdit olabilir

Saatçi Enver Kavruk, kalitesiz saat kullanımının insan sağlığını tehdit ettiğini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Kalitesiz saat kullanımına dikkat! Sağlık için bir tehdit olabilir
Kalitesiz saat kullanımına dikkat! Sağlık için bir tehdit olabilir
GİRİŞ 23.05.2024 10:37 GÜNCELLEME 23.05.2024 10:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Saatçiler, kalitesiz saatlerin sağlığa zararlı olabileceği konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuyor. Saat alırken fiyatın yanı sıra kalitesi ve üretim süreci gibi unsurları da göz önünde bulundurmak gerektiğine dikkat çeken Enver Kavruk, dikkat edilmesi gereken hususları aktardı.

Tüketicilere uyarıda bulunan saatçi Enver Kavruk,  "Düşük kaliteli materyallerin kullanıldığı ve sağlık standartlarına uygun olmayan üretim yöntemlerinin tercih edildiği Çin malı sahte saatler, vatandaşların alım gücü göz önüne alınarak piyasadaki bilindik marka ve kaliteli saatlere göre daha uygun fiyatlı alternatifler arayışına girmeleri doğal bir tepki olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, sağlıkları söz konusu olduğunda, fiyatın ötesinde düşünmek gerekiyor." sözlerini kullandı.

Kalitesiz saatlerin sağlığa zararlı olduğunu iddia eden Kavuk, "Kaliteli ve güvenilir bir saat almanın maliyeti yüksek olsa da uzun vadede sağlık açısından büyük bir yatırım olarak görülmelidir. Çünkü, ucuz ve kalitesiz ürünlerin kullanımı, sağlık sorunlarına yol açabilir ve bu da daha fazla maliyet ve sıkıntıya neden olabilir. Bu nedenle, tüketicilerin sadece fiyat değil, ürünün kalitesi ve üretim süreci gibi unsurları da göz önünde bulundurarak alışveriş yapmaları önemlidir" dedi.

UYGUN FİYATLARA ALDANMAYIN

Kavruk, Çin malı saatlerin daha uygun fiyatlı olduğunu belirterek "İşporta işi Çin malı saatlerin fiyatları, vatandaşların tercihini bu ürünlere yöneltiyor. Bu tür saatler 250-300 TL'den satılabilirken, saat fiyatları bizler de en uygunları bin 500 TL'den başlıyor. Çin malı saatler çok kaliteli olmadıkları için sıkça tamirat gerektirebiliyor." sözlerini kullandı.

Çin malı saat kullanan kişilerin tamirat işlemi için geldiklerinde vücutlarında çeşitli reaksiyonlar gördüğünü aktaran Kavruk,  "Bize tamirat için gelen bazı müşterilerimizin kollarında değişik sorunlar fark edebiliyoruz. Bunlardan en belirginleri de kollarında kırmızı kırmızı beneklerin olması. Müşterilerinin kollarında beliren kırmızı benek benek lekeleri, kalitesiz saatlerin kullanımıyla ilişkilendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bu tarz durumlarla karşılaştıklarında müşterileri bilgilendirdiklerini belirten Kavruk, "Çin malı saat kullanmamaları konularında kendilerine uyarılarda bulunuyoruz. Kısacası vatandaşlarımız sağlıklarını düşünüyorlarsa bu tarz saatlerden uzak durmaları gerekiyor. Ucuz ve kalitesiz ürünlerin uygun fiyatına kapılmak yerine, sağlıklarını korumak adına bilinçli alışveriş yapmak daha önemli" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: İHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Saat hastalık yapmaz yalan söylüyor ucuz saatleri kötülüyor almasınlarda biz kazıklıyalım diye...
    Cevapla
  • Emekli memur____ 3 hafta önce Şikayet Et
    Saat Kullanmıyorum Telefonda Saat var zaten...
    Cevapla
  • gunahkar 3 hafta önce Şikayet Et
    Rolex takin kardesim...
    Cevapla
  • Akın Tezel 3 hafta önce Şikayet Et
    Anlaşılan bu arkadaş Çinlilerden avanta saat istemiş. Anlaşamayınca da şimdi Çin malı saatler hastalık yapıyor diye piyasaya çıkmış.
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    riv riv riv
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sınıfta kalanlara telafi sınavı mı geliyor? Bakan Tekin’den açıklama
Yerli otomobil Togg sahiplerine Euro 2024 müjdesi!