Bakan Koca MHRS randevularıyla ilgili yeni uygulamayı duyurdu

Kurban Bayramı’dan sonra muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili kontrollerde de onaylı randevu sisteminin devreye girecek.

GİRİŞ 11.06.2024 17:05 GÜNCELLEME 11.06.2024 18:09
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Koca, MHRS toplantılarının devam etmeyeceğine ilişkin soruya, “Toplantıları sürdürmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi hastaneleri ziyaret ettim, devam edecek. Perşembe günü Çam Sakura‘da olmuş olacağız. Özellikle bu bir aylık zaman diliminde artan kapasitelerin ve sorunların ne kadarının çözülebildiği, bundan sonra hangi tedbirlerin alınması gerektiği ile ilgili ilgili klinik hocalarımız, asistan arkadaşlarımızla birlikte koordinasyon kurulumuzla değerlendirme yapmış olacağız. Perşembe günü toplantılar devam edecek” ifadelerini kullandı.

MHRS sonuçlarına ilişkin Koca, “Bayramdan sonrası için onaylı randevu sürecinin bir aylık sonuçlarını açıklamış olacağız. Medyaya hepinizin katılabileceği ve vatandaşımıza bir aylık zaman diliminde bu uygulamanın getirdiği faydaları ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini detaylı anlatmış olacağım. Bu arada önemli oranda azaldığını söyleyebilirim. Bir iki branşta sorun azalmakla birlikte devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sorunların giderek azalacağını söyleyebilirim. Tetkiklerle ilgili de benzer şekilde onaylı bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz. Zannediyorum yine bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi bir gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek. Özellikle tetkiklerle ilgili hem insan kaynağı hem insan kaynağı hem fiziki şartlar hem de teknik altyapıların yer yer tamamlanarak daha erken dönemde tetkiklerin sonuçlandırılmasını hedefliyoruz. MR, tomografi, kolonoskopi gibi randevu verdiğimiz hatta ameliyatlar dahil olmak üzere bizim randevu verdiğimiz bütün tetkiklerle ilgili veya müdahalelerle ilgili onay sistemini devreye alarak ilgili tetkik veya müdahaleye vatandaşımız bir sonraki gün gelmeme durumu söz konusuysa bir başka vatandaşımızı erken dönemde çağırarak o müdahale veya tetik yapma imkanı sağlamış olacağız. Dolayısıyla bütün randevu verdiğimiz alanlar için bunu gündeme almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kuduz vakalarının artışına yönelik olarak Koca, “Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarından da belli. Tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insan, insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil” dedi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım pendik marmara hastanesini de ziyaret proğramınıza alırsanız iyi olur. hele acil bölümü tam bir fecaat. mahremiyet kuralları diye bir şey yok. Anadoludan gelen insanlarımız hastane süreçlerini gidip gelip takip etmesi zor. Yine en önemi mesele bir doktordan hastalık süreçlerini takip etmek mümkün olmadığı için farklı doklarla ile süreçler yürüyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Neredeyse gıdaların hepsi zehirli , doktorlar rahatsızlıkların çoğuna gerçek teşhis koyamıyor bile , ne sistemi de ne tedavisi?
    Cevapla
  • galyanlı 1 ay önce Şikayet Et
    sn sağlık bakanı ağam şaka yapıyor çokta şakaci bakanımız var Allah noksanligini vermesin 3 danede yartımcısi var güzel değilmi yani.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet hastanelerini lütfen denetleyin ego %90 insanca muamele Malesef yok eski günlere gidiyoruz Malesef bu kadar mı zor bu işler bu bakanla zor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ekonomiden sonraki en büyük problem sağlık sistemindeki karmaşadır. Gittikçe de daha karmaşık ve ulaşılmaz bir hizmet olma noktasında hızla ilerleniyor. Bu süreç AkPartiyi bitirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....