Kalbi makine gibi çalıştırıyor, kalp krizine dur diyor! Balık satışları patladı

Haftada en az iki kez balık tüketmek, kalp ve damar sağlığını uzun vadede korumanın en lezzetli yollarından biridir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, kalp ritmini düzenlemeden damar tıkanıklığını önlemeye kadar birçok olumlu etkisiyle kalp krizine karşı doğal bir kalkan görevi görüyor.

Kalbi makine gibi çalıştırıyor, kalp krizine dur diyor! Balık satışları patladı
Kalbi makine gibi çalıştırıyor, kalp krizine dur diyor! Balık satışları patladı
GİRİŞ 16.04.2025 14:09 GÜNCELLEME 16.04.2025 14:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kalp ve damar hastalıkları, dünya genelinde ölüm nedenlerinin başında geliyor. Ancak yaşam tarzında yapılacak basit değişikliklerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor. Bu değişikliklerin başında ise beslenme alışkanlıkları geliyor.

Küçük ama etkisi büyük! Maş fasulyesi, kasları ve kemikleri çelik gibi yapıyorKüçük ama etkisi büyük! Maş fasulyesi, kasları ve kemikleri çelik gibi yapıyor

Uzmanlar, özellikle balık tüketiminin kalp sağlığı üzerinde son derece olumlu etkileri olduğuna dikkat çekiyor. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, sadece kalp ritmini desteklemekle kalmıyor; damar sertliğini önlüyor, kan basıncını düzenliyor ve kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltıyor.

DÜZENLİ BALIK TÜKETMEK, KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR!

Balık, içerdiği EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit) adlı omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp ve damar sağlığı üzerinde koruyucu etki gösteriyor. Bu yağ asitleri, damarların elastikiyetini artırırken, iltihaplanmayı azaltıyor ve kalp kaslarının daha verimli çalışmasını sağlıyor.

Kanser riskini %30 azaltıyor! İşte bu 10 besin zırh gibi koruma altına alıyorKanser riskini %30 azaltıyor! İşte bu 10 besin zırh gibi koruma altına alıyor

Omega-3, kalp atım hızını ve ritmini düzenleyici özellikleriyle biliniyor. Bu sayede ani kalp durmaları ve düzensiz kalp atışları gibi ciddi sorunlara karşı koruyucu bir rol üstleniyor.

Balık, kandaki trigliserid seviyesini düşürerek damarların tıkanmasını önleyebilir. Bu da kalbe giden kan akışının daha sağlıklı olmasını sağlar. Aynı zamanda “kötü kolesterol” olarak bilinen LDL’yi düşürürken, “iyi kolesterol” HDL’yi artırır.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • çorumlu 1 hafta önce Şikayet Et
    aldığımız maaşla ayda 4 defa balık yesek öbür aya borçlu çıkarız heralde
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabi balığınız müsilajlı denizden vitaminli, mikro plastikle zengin aromalı, GDO'lu yemle takviyeli değilse.. :DDD
    Cevapla
  • Serdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Balık yiyelim yemesine ama ne ile? 1.sınıf memur emeklisiyim ve 36 bin lira maaş alıyorum. Ayda ancak olsa olsa 1 kere balık yerim. O zaman demektir ki ayda 29 kez kalp krizi geçirme ihtimalim var. Eeeee..38 yıl devlete çalışmanın sonu...
    Cevapla
  • hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    sen yine 36 alıyormuşsun fakir 14.5 alan emekli ne yapsın haline şükret bence
    Cevapla
  • Takjpci 1 hafta önce Şikayet Et
    Guzel haberlerde bu ulkede kuresel nizam yikilmadikca Herseyin katkilisi ve yapayi marketlerde yerini aldikca nafile
    Cevapla
  • Su urunleri muhendis 1 hafta önce Şikayet Et
    Balıklarda mikroplastik var, kanseri tetikliyor vücutta toksin olarak kalıyor. Balık eskiden faydalıydı. Denizler kirlendi tabi balıklarda. Yenmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında 19 yıl sonra bir ilk! 3 kritik veri için geri sayım
Milyonlarca kişiye çağrı! Süre azaldı! Bunu yapmayan 7 bin TL ödemek zorunda kalacak