Meşhur atıştırmalık piyasadan kaldırılıyor! Yan etkileri şoke etti

Belçika'da, aşırı derecede acı içeriğiyle dikkat çeken bir atıştırmalık ürün, sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle satıştan çekildi. Nefes darlığı, ciltte tahriş ve göz yanması gibi ciddi yan etkilere yol açabileceği belirtilen ürün için yetkililer arka arkaya uyarılarda bulundu.

Meşhur atıştırmalık piyasadan kaldırılıyor! Yan etkileri şoke etti
Meşhur atıştırmalık piyasadan kaldırılıyor! Yan etkileri şoke etti
GİRİŞ 23.04.2025 09:27 GÜNCELLEME 23.04.2025 11:09

Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı (FAVV), "Hot Chip" markasına ait "Hot Nut Challenge" isimli ürünün içerdiği yüksek capsaïcinoïdes oranı nedeniyle insan sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini açıkladı.

Bu madde, aşırı acılığıyla bilinirken, bazı bireylerde solunum problemleri ve cilt reaksiyonlarına yol açabiliyor.

Kimse bunu beklemiyordu! İsmi ve görünüşü herkesi şaşkına çevirdiKimse bunu beklemiyordu! İsmi ve görünüşü herkesi şaşkına çevirdi

MEŞHUR ATIŞTIRMALIK RAFLARDAN KALDIRILIYOR!

FAVV’nin yaptığı duyuruda, ürünle temas eden kişilerin gözlerini ovuşturmaktan kaçınmaları, ürünü koklamamaları ve kesinlikle tüketmemeleri gerektiği belirtildi. Tüketicilere, ürünü satın aldıkları yerlere geri götürmeleri çağrısında bulunuldu.

O isimler kimliğe yazdırılamayacak! İşte, yasaklananlar listesi…O isimler kimliğe yazdırılamayacak! İşte, yasaklananlar listesi…

Bu uyarıların ardından, ürünü piyasaya süren "My American Shop" firması, ürünü tamamen piyasadan çektiğini ve resmi bir geri çağırma süreci başlattığını duyurdu.

Söz konusu ürünün 6 Ocak 2025 ile 17 Nisan 2025 tarihleri arasında satışta olduğu bildirildi. Yetkililer, özellikle sosyal medyada gençler arasında yaygınlaşan “acıya meydan okuma” temalı ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

TOPLATILAN ÜRÜNÜN BİLGİLERİ

- Ürün: Hot Nut Challenge

- Miktar: 24 gram

- Marka: Hot Chip

- Son Tüketim Tarihi: 19.02.2026

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'ye 2. dalga operasyon! 18 şüpheli tutuklandı! İsim isim verilen kararlar
İBB'ye yönelik 2. dalga yolsuzluk operasyonunda 18 kişi tutuklandı