Klima boyun ağrısını tetikliyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Semiha Büyükpoyraz,masa başında ve klimalı ortamda çalışanları boyun ve sırt ağrılarına karşı uyardı.

Klima boyun ağrısını tetikliyor
Klima boyun ağrısını tetikliyor
GİRİŞ 15.08.2012 15:42 GÜNCELLEME 04.09.2015 14:05

Masa başında çalışan ve klimaya maruz kalan kişilerin risk altında olduklarını belirten Doruk Sağlık Grubu'ndan Uzm. Dr. Büyükpoyraz, "Baş ve boyun ağrısı çekiyor, boyun hareketlerinde tutukluk hissediyorsanız ve ağrı kesici ilaçlara yanıt alamıyorsanız kronik boyun ağrısıyla karşı karşıya olabilirsiniz. Özellikle masa başında ve klimalı ortamlarda çalışanların tehdit altında olduğu boyun ağrısı sürekli aynı pozisyonda durmak, klima ya da soğuğa maruz kalmak gibi nedenlerle oluşuyor.

Boyun kaslarının kasılması sonucunda meydana gelen boyundaki düzleşme, boyun ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetlere yol açıyor. Ağrı sırta ve göğse yayılırsa, kollarda ağrı ve uyuşma ile birlikteyse boyun fıtığından söz edilebilir. Sabahları uykusuz ve bitkin kalkma, boyun ve sırt kaslarında sürekli ağrı, huzursuzluk-gerginlik, her şeye karşı isteksizlik varsa Fibromiyalji Sendromu (Yumuşak Doku Romatizması) gelişmiş olabilir." dedi.

Fizik muayene, laboratuvar ve radyolojik tetikler (röntgen, MR) ile hastalığın tanısı konarak derecesinin saptandığını belirten Büyükpoyraz, tedavide kullanılan ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar, sıcak tatbiki ve fizik tedavi yöntemleri ile başlangıç safhasında hastalığın ilerlemesinin önlenebileceğini kaydetti.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"