Uykuya kolayca dalmanın yolları

Uyku problemi yaşıyor hatta yatağa yattıktan sonra belli bir süre uykuya dalmak için bekliyorsanız işte size uykuya dalmanın yöntemleri:

Uykuya kolayca dalmanın yolları
Uykuya kolayca dalmanın yolları
GİRİŞ 03.11.2015 15:53 GÜNCELLEME 03.11.2015 15:53

Yorgunluk, stress, konsantrasyon bozukluğu… Neredeyse bütün problemlerin altında uyku düzensizliği yatıyor. Sadece birkaç pratik yöntemle kolayca uykuya dalabilirsiniz. İşte uykunuzu düzene sokmanın pratik yolları...

4-7-8 tekniğini deneyin

Önce dilinizi damağınıza değdirin ve bütün süreç boyunca orada tutun. 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın, 7 saniye boyunca nefesinizi tutun, 8 saniyede de verin. Bu işlemi 4 kere arka arkaya yapın, farkı göreceksiniz. Üzerinize bir ağırlık çökecek ve uykuya geçişiniz daha kolay olacak. Bu tekniği 3 gün arka arkaya deneyin.

Koyunları tersten sayın

1-2-3... diye koyunları saymanızın aslında pek bir yararı yoktur. 100'den geriye doğru 3'er 3'er zıplatın koyunları çünkü koyunları saymanızın sebebi aslında kafanızdaki düşüncelerden kurtulmaktır. Zihninizi bu şekilde zorlayarak uykuya daha kolay konsantre olabilirsiniz.

Çalar saati tercih edin

Telefonunuz, bilgisayarınız veya yatak odanızdaki herhangi bir elektronik aletle en az 1,5 metre mesafeniz olmalıdır. Eğer, "alarm kurmadan uyanamam" diyenlerdenseniz, uyanmak için telefon alarmını değil, çalar saati tercih edin.

Bir dakikalık parmak masajı

Ayak parmaklarımız aslında vücudumuzun en hassas noktalarındandır. Ayak parmaklarınıza yaptığınız küçük dokunuşlar, daha hızlı rahatlamanıza sebep olur. Yaklaşık bir dakikalık kısa bir masajı her gece uyumadan hemen önce tekrarlayın.

Yatmadan önce şekerli gıdalar yemeyin

Vücutta şeker seviyesindeki artış ve azalışlar uykuya dalmada zorluğa ya da uyku bölünmesine yol açabilir. Uzmanlara göre uyku saatinden 2 saat önce şekerle ilişkinin kesilmesi gerekiyor; meyveler de dahil.

Yatak rutinini bozmayın

Uyuma koşullarınızın aynı kalması, yatak odasının ısısının sabit kalması ve uyumadan önce yatak odasının belirli bir süre havalandırılması önemlidir. Ayrıca rutini bozmamak için aynı saatlerde uyumaya özen gösterin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!