Obezite kısırlık sebebi olabilir

Prof. Dr. Edol Tavmergen, obezitenin kısırlığa sebep olabileceğini söyledi.

Obezite kısırlık sebebi olabilir
Obezite kısırlık sebebi olabilir
GİRİŞ 20.04.2016 15:01 GÜNCELLEME 20.04.2016 15:01

Vücutta sağlığı bozacak düzeyde yağ birikmesi olarak tanımlanan obezitenin, pek çok sağlık sorununu beraberinde getirirken üreme sağlığını tehdit ettiği bildirildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ege Üniversitesi Aile Planlaması-İnfertilite Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Erol Tavmergen, obezitenin kadınlarda yumurtlama sorununa neden olduğunu ayrıca düşük riskini de artırdığını söyledi.

Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının beraberinde getirdiği obezite yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 25'ini, kadınlarda yüzde 30'unu yağ dokusunun oluşturması olarak ifade ediliyor. Türkiye'de de görülme sıklığı artan obeziteye karşı Sağlık Bakanlığının yürüttüğü projeler de durumun ciddiyetini ortaya koyarken Türkiye'de erkeklerin yüzde 20'sinde kadınların yüzde 40'ında obeziteyle mücadele ettiği kaydedildi.

Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok sağlık sorununu hatta kısırlığı beraberinde getiren obezitenin, düşük riskini de artırdığını söyleyen Prof. Dr. Erol Tavmergen, obezitenin kadınlarda adet düzensizliğinin yanı sıra yumurtlama problemine sebep olduğunu, oluşan gebeliklerde düşük riskinin arttığını vurguladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor