Gebelik öncesi çiftlere "balans ayarı"

Prof. Dr. Gürgan, erkek ve kadında gebeliğe engel olan faktörler üzerinde "balanslama" çalışması yaptıklarını söyledi.

Gebelik öncesi çiftlere "balans ayarı"
Gebelik öncesi çiftlere "balans ayarı"
GİRİŞ 28.04.2016 17:00 GÜNCELLEME 28.04.2016 17:00

Günümüzde daha çok faktörün gebeliği olumsuz etkilediğine işaret eden Timur Gürgan, erkeklerde en önemli etkenler arasında şişmanlık, genetik yatkınlık, stres, sigara ve alkol kullanımının yer aldığını ve spermin kalitesini olumsuz etkilediğini anlattı.

Kadınlarda da yaş, yumurta rezervi, kilo, ilaçlara cevap verme, psikolojik durum gibi faktörlerin gebeliğin önünde engel oluşturabildiğini kaydeden Gürgan, "Bizler de kişiye özel diyetlerle iyi bir yumurta veya sperm sağlayarak balanslama yani dengeleme gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kişiye özel tedavilerle iyi bir yumurta elde etmeyi amaçladıklarını, hatta son zamanlarda gelişmeyen yumurtaları aktive ettiklerini dile getiren Timur Gürgan, şu bilgileri verdi:

"Dengelenmiş yumurta ile dengelenmiş spermi bir araya getirip iyi dölleme sağlayıp embriyo elde ediyoruz. Dengelenmiş embriyo, dengelenmiş rahimle birleştiğinde daha çok gebelik oluşuyor."

Çevresel faktörlerin önemi

Gebelik üzerine yapılan bilimsel çalışmaların çevresel faktörlerin önemini ortaya koyduğunu işaret eden Gürgan, global ısınma, hava kirliliği, stres, yorgunluk gibi unsurların insanın modern dünyada yaşamasını zorlaştırdığını anımsattı.

Sadece yumurta ve spermin değil, esas olarak çiftin dengelenmesinin büyük önem arz ettiğini aktaran Prof. Gürgan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuk sahibi olamayan çiftlerin büyük kısmı çevresel faktörlerden etkileniyor. Arkadaşlar, mecburiyetler, ekonomik durumlardan çocuk sahibi olamıyorlar. Zihin, beden ve psikolojilerini dengelersek tedaviye ihtiyaç duymadan gebe kalabilirler. "

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...