4 bin mil uçtu, o çocuğun hayatını kurtardı

50 farklı doktora götürülen Mahendra Ahirwar'a kimse yardım edemedi. Toplanan 12 bin sterlin Ahirwar'ın yüzünü güldürdü

4 bin mil uçtu, o çocuğun hayatını kurtardı
4 bin mil uçtu, o çocuğun hayatını kurtardı
GİRİŞ 21.05.2016 15:24 GÜNCELLEME 21.05.2016 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konjenital miyopati (birbirinden bağımsız bazı yapısal kas değişiklikleri ile kendilerini gösteren bir grup kas hastalığı) hastalığı olan 13 yaşındaki Mahendra Ahirwar'in boynu 180 derece eğri. 

50 DOKTORA GİTTİ AMA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Daily Mail'in haberine göre; Ailesi Ahirwar'ı Hindistan'da 50 doktora götürdüğünü ama tedavilerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Görüntüsü nedeniyle dışlanan çocuğun hayatını değiştirmek için Liverpool'dan Julie Jones bir fon oluşturdu. Tedavisi için 12 bin sterlin toplandı.

Konjenital miyopati denilen nadir bir hastalıktan muzdarip olan Mahendra Ahirwar'in ailesi Mukesh Ahirwar (41) ve annesi Sumitra Ahirwar (36), çocuklarına yardımcı olabilmek için yıllarını harcadılar ama hiçkimse onlara yardımcı olamadı. Ama şimdi her şey daha farklı... Liverpool'dan açılan yardım sayfasında 12 bin sterlin toplandı ve Mahendra Ahirwar'ın hayatını değiştirdi. Tedaviyi mümkün kılan Julie Jones, çocuğun Delhi'den Omurilik cerrahı Dr. Rajagopalan Krishnan'a ameliyat olmasını sağladı.

OPERASYON 10 SAAT SÜRDÜ

Dr. Krishnan ve ekibi, 10 saat süren operasyonda Mahendra Ahirwar'in boynundaki diskleri çıkarıp, leğen kemiğinden kemik grefti ile değiştirdiler. Ardından çocuğun boynunu sabitlemek için metal bir plaka kullandılar.

Ahirwar'ı annesi besliyor, banyo yaptırıyor ve giydiriyordu.

8 yaşındaki kız kardeşleri Manisha ve Surendra okula giderken, abisi Lalit ise çalışmak için onu evde yalnız bırakıyorlardı. Arkadaşları bile onu oyunlarına almıyor, sadece izlemesine izin veriyorlardı. Bu trajik durumu okuyan Julie Jones, bu çocuğa yardım etmek için kolları sıvadı.

"TEK DÜŞÜNEBİLDİĞİM KENDİ OĞLUMDU"

Jones, "Çok trajik bir olaydı. Tek düşünebildiğim kendi oğlumdu ve eğer bu durumda olsaydı ben nasıl hissederdim diye düşünmeye başladım" dedi.

Bunun üzerine bir hesap oluşturan Jones, yardım toplamaya başladı. 28 gün içinde sayfada 12 bin sterlin yardım toplandı.

"İSPANYA'DAN ÖTEYE GİTMEMİŞTİM, KORKUYORDUM AMA..."

Delhi'ye uçmaya karar veren Jones, "Tatile bile İspanya'dan öteye gitmemiştim ve uçmaktan korkuyordum. Ama kanlı canlı Mahendra ile tanışmak için gitmeye karar verdim. Delhi'ye geldiğimde gürültü ve egzotik kokular anında beni vurdu. Zor olacaktı, yüzüme kameralar tutuluyordu. Kendimi savunmasız hissettim ve ilk gece zar zor uyudum ama sonunda hastanede Mahendra ve ailesi ile tanıştığımda her şeye değerdi" dedi.

YORUMLAR 4
  • Ece 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah iyi ve merhametli insanları yeryüzünden eksik etmesin,çoğaltsın inşaallah.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    allahım bu insanlar yeryüzünde senin merhamet isminde çoğalsın oçucuk o hale keldiya sanki evladım düzeldi
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kadına yaptığı bu güzel iyilik için iman nasip eder inşallah.
    Cevapla
  • Asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslümanlığı nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...