Hastalıklara karşı koruyucu kalkan

Kış adım adım yaklaşırken; soğuk algınlıkları, gribal enfeksiyonlar ve depresyon herkesin korkulu rüyası…

Hastalıklara karşı koruyucu kalkan
Hastalıklara karşı koruyucu kalkan
GİRİŞ 07.11.2016 11:52 GÜNCELLEME 07.11.2016 11:52

Mevsimin getirilerine uygun yeterli ve dengeli beslenerek bunları önlemek bizim elimizde… Kış mevsimine has meyveler ve sebzeler yaz boyunca güneşi depolarlar. Bu sayede mineral ve vitaminlerden zengin, kışın bağışıklık sistemimizi güçlendiren, vücut ısımızı korumaya yardımcı olan, enerji ve zindelik veren, kanserden koruyan meyve ve sebzeler oluşurlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Demirok kış meyve ve sebzelerinin faydalarından bahsetti.

C Vitamininden Zengin Mandalina Soğuk Algınlığına Bire Bir

E, C vitamini, lif ve proteinden zengindir. İçeriğindeki yüksek C vitamini; soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Hipertansiyonu düşürür. Liften zengin olduğu için tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.

Yorgun Vücudun Çaresi Narda

C vitamini, K vitamini, folik asit, demir ve potasyumdan zengindir. Bağışıklığı ve akciğeri güçlendirir. Kalbe ve mide ağrılarına iyi gelir. Grip virüslerini yok eder.  Ayrıca selenyum, magnezyum ve fosfor gibi mineralleri çok fazla içermesinden dolayı yorgunluğu da giderir. 

Greyfurt Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

C Vitamini ve liften zengindir. Kötü kolesterolü düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Bazı ilaçlarla alındığında ciddi yan etkileri olduğundan, ilaç kullanılırken tüketmemeye özen gösterilmelidir.

Kanser Savaşçısı Brüksel Lahanası

Lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından son derece zengin bir sebzedir. Ayrıca kükürtlü sebzeler grubunda olduğu için güçlü bir kanser savaşçısıdır. Salatalarda çiğ tüketilebildiği gibi, az pişirilerek de tüketilebilir. 

Elma Astımı Önlüyor

A ve C vitamininden zengindir. Hem çözünen hem de çözünmeyen lifler içermesi nedeniyle; ishal ve kabızlık tedavisinde kullanılır. Kolesterolü düşürür. Astımı önleyici ve tedavi edicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

Kivi Gribal Enfeksiyon ve Kansere Karşı Bağışıklığı Destekliyor

A vitamini, C vitamini, potasyumdan ve liften zengindir. İçerdiği yüksek C vitamini; gribal enfeksiyonlar ve kansere karşı bağışıklığı destekler. Kabızlığı giderir ve kolesterolü düşürür. Ayrıca cildi de besler.

Ispanak Hipertansiyonu Düşürüyor ve Kemikleri Güçlendiriyor

Demir yönünden zengin ve protein içeren bir sebzedir. Ayrıca doymamış yağlardan da zengindir. Hipertansiyonu düşürür. İçerdiği K vitamini sayesinde kemik sağlığını korur. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.

Bal Kabağı Kolon Kanserine Karşı Koruyor

A vitamini, C vitamini, fosfor, kalsiyum, demir ve liften zengin bir gıdadır. Göz sağlığını korur (A vitamini) ve doğurganlığı destekler (Demir ve A vitamini). Özellikle kolon kanserine karşı koruyuculuğu kanıtlanmış bir gıdadır.

Her Derde Deva Ayva

A ve B vitaminleri, yüksek miktarda potasyum, tanin ve kireçli tuzlar içerir. İçerdiği C vitamini, günlük ihtiyacımızın 1/4 ünü karşılayarak bağışıklığınızı destekler. Antioksidanlardan olan C vitamini, kansere karşı korur. Zengin lif içeriği kilo vermenize yardımcı olurken kalp sağlığınızı da korumanızı sağlar. Ayrıca potasyumdan zengin olduğu için kan basıncını dengeler. 

Brokoli Mide ve Mesane Kanserini Önlüyor

A vitamini, C vitamini, potasyum ve folik asit için iyi bir kaynaktır. Brokoli çiğ tüketilebildiği gibi, pişirilerek de tüketilebilir. Besin kaybı olmaması için az pişirilmeli ve haşlama suyunun dökülmemesi gerekir. Mide kanseri ve mesane kanserini önleyici ve tedavi edici edici bir sebzedir.

Göz Sağlığı İçin A vitamini Deposu Havuç

A, B1, B2 vitamini ve lif kaynağıdır. Göz sağlığını koruyan A vitamininden zengindir. Havuç suyunda bulunan bioaktif kimyasallar, miyeloid ve lenfoid lösemide kansere yol açan hücre büyümesini baskıladığı kanıtlanmıştır. Su içeriği yüksek olduğu için diyabet hastaları rahatlıkla tüketebilir.

Armut Bağırsakları Düzenliyor

A, B1, B2, B3, B6, C vitaminini ve liften zengindir. Suda çözünen lifleri içerdiği için kabızlığı tedavi etmek için tüketilebilir. Hipertansiyonu düşürür. Ayrıca K ve C vitaminleri serbest radikalleri yok ederek kansere karşı korur. Hipoalerjenik olduğu için bebeklerinize güvenle verebilirsiniz.

Portakal Diyabeti Önlüyor

C vitamini, B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve lif açısından oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek taşlarını düşürür, diyabeti önler, kansızlığa iyi gelir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi