Sakın kulağınızı bu şekilde ellemeyin!

Vücudunuzdaki belirli yerlere ellerinizi yıkamadan dokunmak ciddi bakteriyel hastalıklara neden olabiliyor. Bu yerlerin hangi bölgeler olduğunu merak ediyorsanız işte cevapları…

Sakın kulağınızı bu şekilde ellemeyin!
Sakın kulağınızı bu şekilde ellemeyin!
GİRİŞ 03.05.2017 09:53 GÜNCELLEME 03.05.2017 09:53

El yıkama alışkanlığı çocukluk dönemlerinde alışmış olduğumuz bir davranış biçimidir. Bu davranış biçimini ebeveynlerin çocuklarına kazandırmasının en önemli nedeni, gün boyunca maruz kaldığımız bakterilerdir.  Üstelik bu bakterilere dokunduğunuz zaman vücudunuzda belirli bölgelere kesinlikle dokunmamanız gerekir.
 
Kirli ellerle dokunmamanız gereken organları merak ediyorsanız işte cevapları…

Gözler 
Görme duyusu sahip olduğumuz en değerli duyular arasında yer alır. Bu nedenle göz sağlığına çok fazla dikkat etmek gerekir. Gözlerinizi ellerinizi yıkamadan ovuşturmak veya ovmak ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. 

Gözlerinize dokunmadan önce muhakkak yapmanız gerekenler…
Gözlerinize dokunmadan önce muhakkak ellerinizin temizliğinden emin olmalısınız. Kirli olduğuna dair en ufak bir fikriniz varsa ellerinizi yıkamalısınız.

Göz yaşını silmek veya göze kaçan bir kirpiği almak istiyorsanız bir peçete ya da kağıt havlu kullanın.

Kulaklar 

Elinizle kesinlikle dokunmamanız hatta kaşımamanız gereken yerlerin en önemli olanlarından biri de kulak içleridir.  Kulak içlerini kaşımak doku bozukluklarına veya zamanla enfeksiyonlara neden olabilir.

Kulaklarınızın içinde, içerisine bakteri girmesini engelleyen bir tabaka bulunur. Kulağınızı kaşığınızda veya kirli ellerle kulağınıza dokunduğunuzda bu kirli tabakaya zarar vermiş olursunuz. Bu tabakaya zarar verdiğiniz andan itibaren kulağınızda çeşitli enfoksiyenel hastalıklar oluşacak veya kulağınızın içerisine çok kolay bakteri girebileceğinden sürekli kulak tıkanma sorunu ile karşılaşabileceksiniz. Aman dikkat!

Yüz 

Yüzünüze elinizle sık sık dokunuyorsanız bu alışkanlığınızdan kısa bir zaman dilimi içerisinde kurtulmanızı öneriyoruz. Çünkü pis ellerle yüzünüze dokunduğunuzda bütün bakterileri yüzünüze taşımış oluyorsunuz.

Bu durumun sonucunda akne ve siyah nokta oluşumuna davetiye çıkarmış oluyorsunuz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!