Yemeklerinizi yerde yiyin çünkü...

Günümüzün çoğunu bir sandalyenin üzerinde geçiriyoruz. Yerde bağdaş kurarak yemek yemenin faydalarını öğrendikten sonra en azından yemek yerken sandalyelerden uzak duracaksınız.

Yemeklerinizi yerde yiyin çünkü...
Yemeklerinizi yerde yiyin çünkü...
GİRİŞ 05.05.2017 11:40 GÜNCELLEME 23.05.2017 10:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sindirime faydalı

Yerde bağdaş kurarak yemek yemek sindirim sisteminiz için çok faydalı. Yemeğe uzanmak için ileri geri eğilip doğrulmak karın kaslarının mide özsıvısı salgılamasına yardımcı oluyor.

Ömrü uzatır

Düzenli olarak oturduğunuz yerden ellerinizi kullanmadan kalkmak ömrünüzü uzatıyor. 51 ve 80 yaş aralığındaki katılımcılar arasında yapılan bir araştırmaya göre destek almadan yerden kalkmak uzun bir ömürle doğru orantılı.

Çünkü bunun için esnek ve güçlü bir vücuda sahip olmanız gerekiyor. Oturduğunuz yerden destek almadan kalkmakta zorlanıyorsanız gelecek 6 yılda hayatınızı kaybetme ihtimaliniz 6.5 daha fazla.

Kan dolaşımını arttırır

Yerde otururken kalp vücudun diğer bölümlerine daha kolay kan pompalıyor. Ayrıca yemek yerken oluşan fazla baskıyı azaltarak kalp sağlığınızı koruyor.

Kilo vermeye yardımcı olur

Yerde oturarak yemek zihnimizde ve vücudumuzda sakinleştirici bir etkiye sahip. Sakin bir vücut ise yediklerinin farkındadır. Bu da fazla yemeyi önler. Çünkü bu pozisyonda vagus siniri daha iyi çalışır ve mideden beyne daha etkili sinyaller gönderir, beyninize midenizin dolduğunu söyler. Ayrıca bu pozisyonda daha yavaş yersiniz.

Gücünüzü ve esnekliğini arttırır

Yerde otururken kalçanızı, dizlerini ve ayak bileklerinizi esnetiyorsunuz. Bu aynı zamanda omurganızın, omuzlarınızın ve göğsünüzün de esnemesini sağlıyor. Buna karşın saatlerce bir sandalyede oturmak zayıf, gergin ve ağrılı bir bel; zayıf karın kasları; katı, esnek olmayan ve ağrılı kalçaların sebeplerinden bir tanesi.

Fark etmeden meditasyon oturuşu

Yerde bağdaş kurarak oturduğunuzda aslında yogada meditasyon oturuşu (Sukhasana) adı verilen oturuşa benzer bir pozisyon alıyorsunuz. Bu poz çok basit gibi görünse de doğru yapıldığında sağlığa birçok faydası var.

Omurganız dik ve göğsünüz açık bir şekilde oturduğunuz Sukhasana, bütün gövdeyi güçlendiriyor ve şekle sokuyor. Kas gerilimini hafifletiyor ve kök çakranızı açıyor.

Duruşu düzeltir

Yerde bağdaş kurarak oturduğunuzda farkında olmadan duruşunuzu düzeltiyorsunuz. Sukhasana pozunda sırtınızı düz tutup, omurganızı açıp, omuzlarınızı geri çekmeniz gerekiyor. Bu oturuş duruş bozukluğundan kaynaklanan bütün ağrı türlerini önlemeye yardımcı oluyor.

YORUMLAR 15
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi bagdac kurarak oturup yemek yemek sunnete ters bir durum. Ikincisi bagdac kurdugun zaman miden genisler normal diz cokerek yiyeceginden iki kat fazla yersin. Meditasyon vesair batil bir din ve inanistir. Bu tur haberler yayinlanirken kopyala yapistir degilde isin ehli insanalar tarafindan suzgecten gecirilirek yayinlasa bilmeyenler de yanlis yonlendirlmis olmasalar. Biraz daha dikkat.
    Cevapla
  • muhabber sofi 6 yıl önce Şikayet Et
    ula niye sünneti seniyyeyi sukhasana çakraya felan bağladın? biz budist miyiz lo? zahten dinimizde böyle önerilir, dindeki gücün faydalarını sadece dünya için kulanmaya istidrac denir. güzellikler hadislerle EFENDİMİZ SAV. a bağlıdır ve O, KURAN ın bildirdiği şekilde, kendi Nefsinden bir şey söylemeyendir
    Cevapla
  • Bandirmali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yoga neymis elin yapptigi kendince icat ettigi inanci insanlara faydaymis gibi gösteriyorlar saglik istiyorsan önce namaz kil ibadet ederken hem sevap kazanirsin hemde saglik
    Cevapla
  • Beysehir 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber E fendimizin sunneti daha cokki mimin OLACAK sak once birbirimizi kandlrmlcaz yalan olmlcak vergimizi duzenli verecek bir oturmakla bu is olmaz zaten o kisi tibbi acidan konusuyor Biz nerelere cekiyoz biraz ciddi olalım arkadaslar yoksa hepimiz elhamdullillah m uslumanlz
    Cevapla
  • sunnete uyalim 6 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz bunu yilar once yapmis sunete uyalim uzun ve mutlu yasiyalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler