Masum gibi görünüyor ama "ölüm ağacı"

Birazdan vereceğimiz bitki türleri şekil itibariyle güzel görünebilir ancak bu bitkiler sağlığınız açısından oldukça tehlikeli.

Masum gibi görünüyor ama "ölüm ağacı"
Masum gibi görünüyor ama "ölüm ağacı"
GİRİŞ 31.05.2017 11:13 GÜNCELLEME 31.05.2017 11:13

Doğada çoğu zaman faydalı görünen şifalı bitkiler olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Ancak yanılıyor olabilirsiniz. Doğada her zaman yararlı ve şifalı bitkiler bulunmayabiliyor. Üstelik bazıları tüketilmesi halinde ölümcül sonuçlar meydana getirebiliyor.
İşte masum gibi görünen tehlikeli bitkiler; 

 Manchineel

Birçok ülkede bu ağaç ölüm ağacı olarak bilinmektedir.  Bu ağacından kabuğundan yapraklarına kadar zehirli ve toksin madde içerir.  Dal kısımlarından çıkan sıvının vücuda olan teması haline kabarcıklara neden olur. Açık karaya temas etmesi halinde ise kan yoluyla vücuda girerek ölüme neden olabilir.

Ayrıca bu ağacın yakılması ve kesilmesi halinde etrafa yayılan toksinlerin gözle temas etmesi körlüğe ve gözde aşırı derecede tahrişe neden olmaktadır.


 

Biberiye bezelyesi

Bu bitki yengeç gözü olarak anılan bir bitki türüdür. Bu bitki görüntü itibariyle güzel olmasına rağmen hikâyesi acı bir sır gizliyor. Bu bitkinin sırrını ortaya çıkartacak olursak,  bezelyeleri son derece zehirli derisi kırıldığında, bir insanı öldürmek için gerekli olan toksinin fazlasını barındırır.

Bezelye tanelerinin yutulması sonucunda ise aşırı mide bulantısına ve kusmaya neden olur ve bu da dehidrasyona neden olur, böylelikle böbrekler, karaciğer ve dalak kapatılır ve böylece acı bir ölüm meydana gelir.

Datura stramonium

Bu bitki oldukça masum ve güzel görünüyor öyle değil mi? maalesef sizi yanıltacağız bu çiçek göründüğü kadar masum bir çiçek değil.

 Bu bitki sapından koparıldığında halüsinasyonlara, şiddetli ağız kuruluğuna sebebiyet vererek zehirlenmelere neden olabilir.


 

Ölümcül dereotu 

Ölümcül dereotunun içerisindeki toksinler kolayca öldürebilme gücüne sahiptir.  Bir insanı zehirlediğinde aşırı derecede susuzluk, yutma ve solunum güçlüğü, bulanık görme, kusma, hızlı kalp atışları gibi durumlar meydana getirir.

Tedbir alınmadığı taktirde ölümcül sonuçlara neden olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama