Budva hangi ülkeye bağlı? Muazzam manzaraya sahip surlar ve kale

Eski'den dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı sur yapımı bir hayli değerliydi. Bu nedenle de buraya uzun seneler hüküm süren Venedikler de sur yapımına büyük önem verdiler. Yunan ve Roma döneminde de temelleri atılsa da büyük ölçüde Budva surları Venedikler döneminde inşa edildi. Peki bu güzel surlara sahip Budva hangi ülkeye bağlı? İşte detaylar...

Budva hangi ülkeye bağlı? Muazzam manzaraya sahip surlar ve kale
Budva hangi ülkeye bağlı? Muazzam manzaraya sahip surlar ve kale
GİRİŞ 04.11.2019 14:11 GÜNCELLEME 08.11.2019 12:11

Zamanında dışarıdan gelen bütün tehditlere karşı savunma amacı ile surlar çok iyi yapılıyordu. Budva surları da bu savunma yapılarından biriydi. Günümüze kadar gelebilmeyi başarabilmesinin sebebi ise çok iyi sağlam yapıda bulunmaları. Budva 'eski şehir' bölgesini çevreleyen surlar üzerinde bir de kale bulunuyor. Aynı zamanda Citadel Hisarı olarak da bilinen bir yer. Burada Adriyatik Denizi manzarasını görmek mümkün. Tüm bu güzelliklere sahip olan Budva hangi ülkeye bağlı?

 

 

Budva Sur İçi (Citadel Hisarı)

 

 

Tarihin en güzelinin kendisini gösterdiği bir yer Budva. Yaklaşık olarak 2500 yıllık geçmişe sahip bir yer. Dünya yıldızı olarak bilinen bu yer 5. yüzyılda sığınak olarak kullanılmış ve zamanında Roma Yunan hakimiyetine de ev sahipliği yapmış Yine de bugünkü tarihi eserlerini ve görünümünü Venediklere borçlu bu yer. 

Tarihi evleri ve mimarisi ile göze çarpan bir yer. Burada Türkçe konuşan turistlere rastlamak mümkün. Türklerin en çok ziyaret ettiği bir yer. Türkiye'den de vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Karadağ'da bulunan Budva sizleri bekliyor. 

Yılda 10 milyona yakın turist ağırlayan bir ülke Karadağ. 

Budva dar ve taş sokaklara sahip. Önemli bir turizm merkezi. 400 yıl Venedik hakimiyeti altında bulunduğu için de Venedik izlerine de çok rastlanıyor burada. 

Adriyatik denizinin Dalmaçya kıyılarına sahip bu yerde surlar da göze çarpan tarihi eserler niteliğinde. 

Romalılar döneminde yapılan bu surlar daha sonra ise Venedikler tarafından geliştirilmiş. Tarihte korsanlara ve düşmanlara karşı bu surları geliştirmiş ve kalesini de inşa etmiş. İç kale mükemmel manzaraya sahip. 

Çok yüksek bir noktada bulunan kale askerlerin öncelerden yaşadığı yermiş. Eski Budva'da kontrol bu noktadan sağlanıyordu. Bugün ise turizmin en önemli noktası burası. 

Citadel Hisarı'na Giriş Ücreti Ne Kadar?

Bu güzel hisara giriş ücreti 3,5 Euro olarak ücretlendirilmiş. Bu ücreti ödediğinizde eşsiz güzellikteki manzarayı seyre doyarak güzel bir seyahat geçirebilirsiniz. Kale içerisinde cafe, restoran, müze ve kütüphane yer alıyor. Sadece hisarı gezmekle kalmadan bu güzel yapıları da inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Budva Hangi Ülke'ye Bağlı? Budva'ya Nasıl Gidilir?

Budva'ya gitmek için vize çıkartmanıza gerek yok. Vizesiz gidebileceğiniz Balkan ülkelerinden bizi olan Karadağ'da bulunan Budva'ya gitmek için sadece pasaportunuz olması gerekiyor. Ülkemizden de uçuşları takip ederek İstanbul'dan direkt uçuş yaparak önce Karadağ başkenti olan Podgorica'ya gidebilirsiniz. Tivat Hava alanı Budva'ya daha yakın ancak Türkiye'den buraya direkt uçuş bulunmuyor. Bu sebeple direkt uçuş yapmak isteyen kişiler için başkente gitmek daha iyi olacaktır. Podgorica Hava Limanı ile Budva arası yaklaşık olarak 68 kilometre uzaklığa sahip. 50 ile 100 Euro arasında bir ücret ödeyerek taksi ile Budva'ya gelebilirsiniz. Daha ekonomik bir yolu da yine taksi ile Podgorica otobüs terminaline taksi ile gelip buradan otobüs ile Budva'ya ulaşmak olabilir. Bu da izlenebilecek bir başka yoldur. Buradan her yarım saatte bir otobüs gitmektedir. Ücretleri de 6 Euro olarak belirlenmiştir. 

 Bu da ilginizi çekebilir; 2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisi - Budva Antik Plajı

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL