Küba'nın güney incisi Cienfuegos gezilecek yerler

Küba her köşesiyle turistlere farklı bir kültürün kapılarını açıyor. Bu kapıdan girdiğinizde sizi 'güney incisi' tanımı ile karşılayan bir yer var. Tarihi yapılardaki Fransız etkisi ile Cienfuegos gezilecek yerler sizi çağırıyor.

Küba'nın güney incisi Cienfuegos gezilecek yerler
Küba'nın güney incisi Cienfuegos gezilecek yerler
GİRİŞ 12.10.2021 11:34 GÜNCELLEME 12.10.2021 11:34

Cienfuegos gezilecek yerler bakımından çok zengin olmasa da sahip olduğu manzara ve tarihi yapılar itibari ile herkesi kendine hayran bırakan bir şehir. Sessiz ve sakin yapısı bu şehrin turistleri kendine çeken diğer yanı. Küba gezisinde daha çok Havana ile seyahatini sınırlı tutan kişiler Cienfuegos gezilecek yerlerini hiç bilmiyor. Ancak burası Havana kadar kalabalık değil ve görülecek çok güzel yerleri var.  

 

 

Cienfuegos  ismini çok fazla duyurmayan bir şehir. Küba kültürünü de sonuna kadar görebileceğiniz bir yer. Küba’nın güneyinde bulunan bu şehir 2005 yılında da UNESCO’nun koruması altına alınmış. Renkli binaları ile herkesi büyüleyen Cienfuegos şehri Fransız mimarisine sahip.  

 

 

İspanyol sömürgesinde bulunan Küba’da Fransız etkisinin görülmesi bir garip gelebilir. İlk olarak burada Fransız kökenli Haiti’den gelen göçmenler yerleşmişti. Bu yüzden de burada Fransız etkilerini görmek bu ölçüde mümkün. Yani bu güzel Cienfuegos şehri 1819 yılında Fransızlar tarafından kuruldu. Şeker kamışı, tütün ve kahvenin de merkezi konumuna böyle geldi.  

1860’lı yıllarda ise Küba’nın en önemli ekonomi kenti olmuştu. Günümüzde ise az da olsa turizm ile bu katkısını yaparak adından söz ettirmeye devam ediyor. Küba'nın en güzel liman şehri olma özelliğine de sahip burası. Aynı zamanda Cienfuegos Küba’nın en verimli topraklarına sahip şehir olma özelliğine de sahip.  

Cienfuegos Gezilecek Yerler  

Valle Sarayı

Valle Sarayı 

Fransız mimarisini çok güzel yansıtan nadide bir tarihi yapı burası. Punta Gorda sahilinde bulunan bu yapı mimari mücevher niteliğindedir. Ulusal miras anıtı sayılan bu tarihi yapı 1913 yılında yapılmaya başlandı ve 1917 yılında tamamlandı. Kaymak taşları İtalya'dan getirtilen bu yapının seramikleri de Granada’dan getirtilmiş. 8 banyo pek çok balkon ve terası olan Valle Sarayı gotik roman, Hint ve Fas etkisinde 3 kuleye sahiptir. 

Cienfuegos Bulvarı  

Küba’da bulunan en uzun bulvardır burası. Burada birbirinden güzel tarihi yapılar bulunuyor. Renkli tarihi yapıları gezerek birçok konuda kendinize ilham kaynağı edinebilirsiniz. Çok iyi gezi noktalarını sadece yürüyerek keşfedebilirsiniz.  

Palacio Ferrer Kubbesi

Palacio Ferrer Kubbesi 

Mavi yapının kubbesine çıkabilir burada farklı desenlerle bezenmiş tarihi yapının güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz. Buradan çok iyi manzara görme olasılığınız yok ancak tarihi yapıyı görmek güzel bir deneyim olacaktır. 1918 yılında mimar Donato Pablo Carbonell bu yapıyı dizayn etmiş. Günümüzde de turistlerin fotoğraf çekilmek için uğradığı bir yer.  

Teatro Tomas Terry

Teatro Tomas Terry 

İtalyan mimari özelliği taşıyan bu bina da Cienfuegos şehrinde muhakkak görmeniz gereken bir yapıdır. 1978 yılında ulusal anıt listesine alınana yapı 2008 yılında da koruma ödülüne layık görülmüş. 2 CUC ödeyerek bu tarihi yapının içerisine girebilirsiniz. Dışarıdan farklı bir mimariye sahip olduğunu göreceğiniz bu yerde içeride de çok güzel detaylar sizleri bekliyor.  

Punta Gorda

Punta Gorda 

Sahil şeridine verilen isim bu Punta Gorda. Bu sahile inerek mutlaka temiz havayı içinize çekin. Güzel bir Cienfuegos gezisi tamamlamak için ideal bir yer. Denizin serin rüzgârı ile bu sahilde serinleyerek güzel vakit geçirebilirsiniz. Burada bir kordon bulunuyor. Bu kordonda çok güzel cafeler ve restoranlar var. Buralarda da dinlenerek manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.  

Cienfuegos nerede? 

Karayip Denizi'nin kuzeyinde yer alan bir Küba şehridir. Küba’nın da güneyinde bulunmaktadır. Güneyin incisi takma adına da sahiptir bu şehir aynı zamanda. Havana’ya mesafesi 250 kilometredir. 160 bini aşkın nüfusa da sahip olan şehir diğer şehirlere nispeten daha sessiz ve sakin bir yerdir.  

Cienfuegos’a Nasıl Gidilir? 

Havana’dan Trinidad’a giden otobüslere binerek buraya ulaşabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık olarak 4,5 saat sürüyor. Bilet almak için de Viazul otobüs istasyonuna gitmenize gerekiyor. Ancak buraya yapacağınız seyahatlerde biletinizi birkaç gün önceden almanızda fayda var. Son güne bıraktığınızda bilet bulmakta zorlanabilirsiniz.  

Havana’dan tren seferlerini takip ederek demir yolu ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Cienfuegos’a ne zaman gidilir? 

Kasım ve nisan ayları arasında yağışsız geçen dönem yaşanır. Seyahat edecek kişiler bu dönemde seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ağustos ve Ekim ayları arasında ise kasırga olayı görülebilir. Tropikal iklime sahip olan Küba’da yıl boyunca hava sıcaklıkları yüksek seyretmektedir.  

Cienfuegos’da Ulaşım  

Cienfuegos çok küçük bir şehir. Çok düzenli bir ulaşım ağı var. Yürüyerek her yeri gezebilirsiniz. Şehir küçük olduğundan burada ulaşım aracı kullanmanıza gerek kalmayacak. Ancak yorulup artık bir araca binmek isterseniz bu durumda at arabalarına binerek gezinti yapabilirsiniz. At arabasına 10 ya da 15 CUC civarında bir ödeme yaparak bütün şehri daha hızlı biçimde gezebilirsiniz.  

Cienfuegos gezisi için kaç gün yeterli?  

Bu şehir için eğer vaktiniz varsa rahatça gezme istiyorsanız iki gün ayırabilirsiniz. Bütün şehrin sokaklarını ve gezi yerlerini böylece gezebilirsiniz. Cienfuegos keşfine ayıracağınız süre eğer vaktiniz var ise daha fazla da olabilir.  

Bu da ilginizi çekebilir; Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL