2020 etkinlik ve festival takvimi- Kış ve yaz festivalleri

2020 festivalleri Türkiye ve diğer ülkeler için belirlendi. Kış ve yaz festivalleri listesini sizlere haberimizde detaylı olarak verdik. Türkiye'deki festivalleri ve yurt dışındaki festivalleri öğrenerek eğlenceli bir yıl geçirebilirsiniz. Ankara, İzmir ve İstanbul festival tarihlerinin yanı sıra diğer illerimizin de en çok ziyaretçi alan festivallerini derledik. Ücretli ve ücretsiz festivalleri de öğrenebilirsiniz.

2020 etkinlik ve festival takvimi- Kış ve yaz festivalleri
2020 etkinlik ve festival takvimi- Kış ve yaz festivalleri
GİRİŞ 25.01.2020 17:17 GÜNCELLEME 02.02.2020 14:15

2020 etkinlik ve festival takvimi hazırlandı. Bu seneyi eğlenerek geçirmek isteyen herkes için Türkiye'deki festivallerin yanı sıra yurt dışı festival takvimlerini de sizlerle paylaştık. Ülkemizin her köşesinde birbirinden eğlenceli festivaller bulunuyor. Kış ve yaz festival programları içinde neredeyse bütün iller yer alıyor diyebiliriz.  

 

 

2020 ETKİNLİK VE FESTİVAL TAKVİMİ  

Birbirinden eğlenceli ve bazen de bilgilendirici onlarca festival için hazırlıklar bu yıl da başladı. Festival denildiğinde aklınıza ilk gelen renkli ve kalabalık caddeler olabilir. Bir festival etkinliğinde eğlenmemek mümkün değil. Mutlaka festivallerde eğlenceler en üst noktada oluyor. Bu yüzden de kış festivalleri olsun yaz festivalleri olsun çok tercih edilen eğlenceler.  

Kültür, tarih, müzik, dans, tiyatro ya da ilginizi çeken her ne var ise o festivale katılarak çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Bunun için festivallere gidebilmek adına uçak biletinizi şimdiden alın ya da planlarınızı festival için ayarlayın.  

 

 

2020 festivalleri içinde yurt içi ve yurt dışı programları aşağıda belirtildiği gibi.  

Önerilen içerik; Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

2020 TÜRKİYE'DEKİ FESTİVALLER 

2020 Türkiye'deki festivaller doğudan batıya birçok ilimizi kapsıyor. Buralara giderek en güzel tatilinizi yapmanız mümkün. Sizin için uygun olan festivallerde güzel vakit geçirebilirsiniz. Ülkemizin genç nüfusu ve dinamik toprakları her yıl eğlenceli festivallerin yapılmasını da beraberinde getiriyor.  

EDİRNE- Bocuk Gecesi Festivali  

26 Ocak’ta Keşan’da yapılan bir etkinlik. Geçtiğimiz yıllarda köy hayatını ve geleneklerini yerinde görmek isteyen İstanbullular tarafından da ziyaret edilen bu kutlama, ülkenin kültür varlıklarından biri olarak sayılabilir. 

 

BURSA- Winterfest Şubat  

Türkiye’deki kış festivallerinden biri olan bu etkinlik 2-6 Şubat, 6-9 Şubat, 13 Şubat tarihlerinde yapılıyor. Ünlü isimler de buraya akın ederek festivale eşlik ediyorlar. Gazapizm, Athena, Sagopa Kajmer ve Koray Avcı gibi ünlü isimler bu yılki festivalin konukları arasında. Konaklama dahil bilet almak isterseniz ücretler 650 TL.  

İZMİR- Mart Dokuzu Urla Ot Festivali  

Her yıl geleneksel olarak ot festivali yapılıyor. 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleşen festival 9. kez yapılacak. Bu etkinliğe katılmak ücretsiz. Açılan tezgahlardaki yöresel ürünleri alarak farklı lezzetleri tadabilirsiniz.  

ANTALYA- Magic Berak Nisan  

Elektronik müzik festivali için Akdeniz’de yapılan en büyük etkinlik. 21 ile 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivale biletler 2 bin TL seviyesinde görülüyor. İlk satışlar da başladı. 

Önerilen içerik; Dünyanın en ünlü kış festivalleri

ADANA- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 

Türkiye’deki festivaller daha çok nisan aylarında görülüyor. Bahar aylarının ılık havaları böyle değerlendiriliyor. 3-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan festival ücretsiz ve çok eğlenceli.  

TEKİRDAĞ- Kiraz Festivali Haziran  

4 Haziran itibariyle yapılmaya başlanana festival çok eğlenceli ve belediye tarafından yapılıyor. Çok güzel bir etkinlik olan Kiraz Festivali Trakya kültürünü tanımak için çok iyi bir fırsat. Kiraz yeme yarışması da bulunan festivalde eğlencenin dibine vurmak mümkün. Katılım ücretsiz olduğu için ailenizle ve sevdiklerinizle katılabilirsiniz.  

NEVŞEHİR- Cappadox Haziran  

6 Haziran ile 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen festival de çok eğlenceli ve görülmeye değer. Ceylan Ertem, Kalben, Ahmet Aslan ve Birsen Tezer gibi isimlerin adı şimdiden festivalle birlikte anılıyor. 

AYDIN- Kuşadası Gençlik Festivali Temmuz  

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bir festival. Temmuz ayında yapılan festival her yerden turistleri çekiyor. 8-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivale 83 TL ödeme yaparak gidebilirsiniz.  

 

 

ÇANAKKALE- Bozcaada Caz Festivali Temmuz  

17-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival caz müziği ile kulaklarınızın pası silinecek diyebiliriz. Gastronomi atölyeleri, tadımlar ve sosyal etkinlikler de günlerinize ayrı bir anlam katacak.  

BALIKESİR- Zeytinli Rock Festivali Ağustos, Eylül  

Her yıl sırf bu festival için Türkiye’nin dört bir yanından yerli turistler Balıkesir’e akın ediyorlar. 26 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında yapılan festival için kombine bilet 193 TL iken kamp ve kombine 220 TL.  

 

 

ANTALYA- Uluslararası Antalya Film Festivali Ekim  

Antalya’da dünyaca ünlü yönetmen ve oyuncuları görebileceğiniz bir başak festival de film festivali oluyor. Sadece yabancı değil yerli birçok oyuncu, yapımcı ve yönetmen bu festivalde toplanıyor. Ekim ayında gerçekleşecek olan festival için şimdiden biletinizi de alabilirsiniz.  

ANKARA- Uluslararası Komedi Festivali Kasım  

14- 25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival herkesi davet ediyor. Özellikle Ankara çevresinde ve İç Anadolu’da ikamet ediyorsanız ağız dolusu kahkaha için bu festivali kaçırmayın. 

ANKARA- Şefika Kutluer Festivali Aralık 

2020 Türkiye’deki festivaller içinde çok iyi bir yere sahip olan ve bu yıl 11. Kez düzenlenecek olan festival aralık ayının ilk günlerinde başlayacak ve 20 Aralık tarihine kadar devam edecek. Yenimahalle’de yer alan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivalin bir ayağının da Zorlu PSM aracılığıyla İstanbul’a uzandığını söyleyebiliriz. 

İSTANBUL’DAKİ FESTİVALLER  

İSTANBUL- Film Festivali Nisan 

Her yıl Nisan ayında bu festival düzenleniyor. Dünyaca ünlü yapımcı ve yönetmenler de katılıyor. Henüz başvuruları kabul etmekte olan festival ekibinin ilan ettiği 2020 tarihleri ise 10-21 Nisan aralığında. Festivalde yarışacak filmler için başvuru tarihi 25 Ocak. 

İSTANBUL- Holifest Nisan  

İstanbul’daki Kilyos sahillerinde; Hindistan’daki orijinal Holi kutlamasının mütevazı bir denemesi var. İlk kez 21016 yılında yapılmaya başlandı ve on binlerce kişinin beğenisini kazandı. 25 Nisan 2020 tarihinde doğanın kalbinde bu festivali de görebilirsiniz.  

İSTANBUL- Gençlik Festivali Mayıs 

İstanbul’daki festivaller içinde yine herkesi heyecanlandıran bir etkinlik 2 –6 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenmesi beklenen İstanbul Gençlik Festivali; konserler, söyleşiler ve teknolojik yenilikler gibi “genç işi” etkinliklerle geliyor.  

İSTANBUL- Kahve Festivali Eylül  

Şahane bir festival olan, her yeri kahve kokusunun sardığı muazzam bir etkinlik. Kahve severleri bir araya getiren bir festival. 14-20 Eylül tarihleri arasında bu festivale de katılmanız mümkün.  

İSTANBUL- Akbank Caz Festivali Ekim 

Akbank sponsorluğunda düzenlenen Caz Festivali 2020 yılında 31. kez düzenlenecek. Festivale dair bilgiler şubat ayında netleşecek. Bazı etkinlikler ücretsiz olacak ancak bazı faaliyetlere katılım ücretli. Kampüste Caz ve Liselerde Caz ana başlıklarında caz müziğin efsane isimleri öğrencilerle ücretsiz olarak bir araya geliyor. Diğer etkinlikler ise İstanbul’un seçkin mekanlarında, kimi zaman brunch ya da akşam yemeği gibi davetler eşliğinde gerçekleştiriliyor. 

 2020 YURT DIŞI FESTİVALLERİ 

KÜBA- Havana Caz Festivali, Ocak 

15 Ocak ile 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde caz müzikleri Küba sokaklarını şenlendirecek. Eski Havana’da yapılacak olan festival UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir kent.  

 

İTALYA- Venedik Karnavalı, Şubat, Venedik 

8 Şubat ile 25 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan festivalde maske ve kostümler çok ünlü. Sosyal sınıf ayrımına bir tepki olarak maske takılması uygulaması ise 1268 yılına kadar uzanıyor. Ücretsiz olarak festivale katılabilirsiniz.  

BREZİLYA- Rio Karnavalı, Şubat, Rio de Janeiro 

1900’lerde ortaya çıkan bu festival de dünyayı kasıp kavuran bir festival. 21 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında bu festivale de katılabilirsiniz.  

HİNDİSTAN- Holi Festivali, Mart, Yeni Delhi 

9 mart ile 10 mart tarihlerinde Hindistan’da gerçekleşen bu festival de çok ziyaretçi alan bir etkinlik. Herkes şimdiden tur biletlerini alıyor bu festival için. Sokaklarda gerçekleşen etkinlikler için ücret ödemenize gerek yok.  

ABD- Coachella, Nisan, Kaliforniya 

Her yıl ikiye ayrılarak yapılan bir festival bu. İlki 10-12 Nisan’da yapıılrken 17-19 Nisan tarihleri arasında da ikincisi yapılıyor. İndio Çölü’nde yapılan festivale Türkiye’den de ünlü isimler mutlaka katlıyor.  

 

TAYLAND- Tayland Su Festivali, Nisan, Phuket Adası 

13 Nisan’dan 15 Nisana kadar gerçekleşecek olan festivalde Buda heykelleri yıkanıyor. Bu festivalde ıslanmayan kimse de kalmıyor. Özellikle aile büyüklerinin ellerine su sıçratmanın iyi şans getirdiğine inanılıyor. 

FRANSA- Cannes Film Festivali, Mayıs, Cannes 

12- 23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinlikte ünlü yönetmen ve yapımcılar da bulunuyor. Her yıl ortalama 20 filmin yarıştığı festivalde film gösterimlerine katılma ayrıcalığı bulamasanız bile; kırmızı halı hazırlıklarını izleyerek festival ruhunun bir parçası olabilirsiniz. Yıllardır beyaz perdede izlediğiniz ünlü isimleri yakından görmeniz ise kesinlikle mümkün. 

DANİMARKA- Distortion Festivali, Haziran, Kopenhag 

Danimarka’nın başkentinde gerçekleşen festivale her yıl 200 bin kişi katılıyor. Mayıs sonunda giderek 3 Haziran’daki festivale katılabilirsiniz. Festival 7 Haziran’da bitecek. Etkinliğe katılacak olan sanatçıların isimleri ise Şubat ayında açıklanacak. 63 Euro ödeyerek bu festivale katılabilirsiniz. 

ABD- NYC Prid Festivali, Haziran, New York 

Haziran ayında gerçekleşecek olan festival son yıllarda çok ilgi görmeye başladı.  

JAPONYA- Fuji Rock Festivali, Temmuz, Niigata 

Volkanik Fuji Dağı’nın eteklerinde yapılan bu festival herkesin ilgi odağı. Rock müzik festivali 21 Temmuz ile 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ger gün için ayrı bilet almak zorunda olduğunuz festivalin biletleri Şubat ayında satışa sunulacak.  

 SIRBİSTAN- EXIT Festivali, Temmuz, Novi Sad 

Temmuz ayında yapılacak olan festival Sırbistan’da ışıklı ve müzikli olacak. 9 Temmuz ile 12 Temmuz tarihleri arasında bu festivale katılabilirsiniz. Erken rezerve yaparak 4 günlük festival için 99 Euro ödeyebilirsiniz.  

 

MACARİSTAN- Sziget Festivali, Ağustos, Budapeşte 

5 ile 11 Ağustos arasında gerçekleşecek festival Tuna Nehri üzerinde ormanda yapılıyor. Etkinliğe dair biletinizi 7 günlük 319 Euro ödeyerek alabilirsiniz. Şimdiden açıklanan festival programına göre festivalin yıldız isimleri Ed Sheeran, Foo Fighters ve Twenty  One Pilots olarak sayılabilir. 

 ABD- Burning Man Festivali, Ağustos-Eylül, Nevada 

1986 yılından beri yapılan festival her geçen sene daha renkli ve eğlenceli oluyor. 2020 yılı yurt dışı festivalleri arasında yer alan bu etkinlik 30 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Ocak ayında başlayan bilet satımları bin dolar olarak ücretlendirilmiş. 

 ALMANYA- Oktoberfest, Eylül-Ekim, Münih 

19 Eylül tarihinde başlayacak olan festival 4 Ekim günü bitecek. Giriş ücretsiz olduğu için kolaylıkla giriş sağlayabilirsiniz.  

JAPONYA- Tori No Ichi, Kasım, Tokyo 

Geleneksel bir Japonya festivali olan bu etkinlik 8-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalden bambu hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Giriş ücreti ödemenize gerek yok.  

FRANSA- Işık Festivali, Aralık, Lyon 

6-9 Aralık tarihleri arasında dört günlük bir festival olan asıl adı Fetes Des Lumieres olan festival Noel öncesi Fransa’nın Lyon şehrinde gerçekleşiyor. 1989 yılından bu yana düzenli olarak bu festival gerçekleşiyor. Eğlenceli festivale girişler ücretsiz.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL