Cezayir hakkında bilgiler: Nerede, gezilecek yerler nereler, vize var mı?

Doğal ve mimari güzellikleri ile Türkiye'den seyahat edilecek en güzel ülkelerden biri burası. Bir zamanlar Osmanlı'nın da hüküm sürdüğü bu toprakları keşfederken hiçbir detay size yabancı gelmeyecek. Gelin bu kadim topraklarımızı beraber keşfedelim. Cezayir nerede, Cezayir'de gezilecek yerler ve Cezayir vizesi nasıl alınır gibi konularda bilgileri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Cezayir hakkında bilgiler: Nerede, gezilecek yerler nereler, vize var mı?
Cezayir hakkında bilgiler: Nerede, gezilecek yerler nereler, vize var mı?
GİRİŞ 27.01.2020 11:37 GÜNCELLEME 27.01.2020 11:40

Cezayir nerede sorusu son zamanlarda bir hayli fazla sorulmaya başlandı. Türkiye'den seyahat edilecek en güzel ülkelerden biri olan bu kadim ülke bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü yerdi. Bu yüzden Cezayir seyahatinizde mutlaka ecdadımıza dair bilgilere ve izlere de rastlayacaksınız. Cezayir keşfinizde gördüğünüz hiçbir detay size yabancı gelmeyecek. Cezayir'de gezilecek yerler içinde en güzel gezi noktalarını sizler için derledik. Aynı zamanda Cezayir vize istiyor mu sorunuzun cevabını da haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.  

 

 

Uzun seneler Osmanlı hakimiyetinde kalan Cezayir ardından Fransa'nın sömürgesine girmiş. Bu yüzden kültürel olarak çeşitli bir ülke. Konstantin, Vahran ve Cezayir gibi büyük şehirlere sahip olan ülke tarihi yerleri, plajları ile keşfetmeye değer yerlerden birdir.  

CEZAYİR NEREDE? 

Cezayir kendisiyle aynı adı taşıyan ülkenin başkentidir. Beyaz şehir olarak da bilinen bu başkent herkesin en çok ziyaret etmek istediği Akdeniz kentlerinden biri. Afrika Kıtası'nda yer alan ülke ve başkent muazzam detaylara sahip. Cezayir kentine 'beyaz şehir' denmesinin sebebi ise evlerin ve yapıların beyaz renkte olması. Tunus ve Fas ülkelerinin arasında yer alan Cezayir bir liman kenti olma özelliğine de sahip.  

 

 

CEZAYİR'DE GEZİLECEK YERLER 

Cezayir'de gezilecek yerler daha çok Osmanlı İmparatorluğu’nun buraya bıraktığı tarihi yerlerden oluşuyor diyebiliriz. Ecdadımızdan izler bulabileceğimiz bu yerde tarihin farklı bir sayfasını okumak mümkün. Akdeniz kıyısında yer alan kent çeşitli bitki ve ağaçlara da ev sahipliği yapıyor. Bağımsızlık anıtı ve roma Katolik kilisesi gibi tarihi yapılar da herkesin ilgi odağı olan Cezayir'de gezilecek yerler içinde bulunan güzide adresler.  

- Camii El Cedit  

1660 yılında Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapılan cami bugün kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Cezayir'de Osmanlı mimarisini ve kültürünü en iyi yansıtan eserlerden biridir burası.  

 

- Kasbah  

Osmanlı ve Fransız esintilerini taşıyan bu gezi noktası ise yine Cezayir'de gezilecek yerler içinde en çok tercih edilen yer. Cezayir'in en yüksek noktalarından birinde bulunuyor. Çevresi surlarla çevrili ve inşası da 1516 yılına kadar uzanıyor. UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde bulunuyor bu tarihi yer.  

- Notre Dame Katedrali  

1872 yılında yapılan tarihi kilise Bizans mimarisini en iyi yansıtan örneklerden biri. Akdeniz'in çok güzel manzarasını buradan görmek mümkün. Cezayir'e giden herkesin mutlaka görmek istediği bir yer burası.  

- Gantaret El Hıbal  

Hem ülkenin hem de dünyanın en büyük asma köprülerinden biri olan bu yer 175 metreyi bulan yüksekliğe sahip bir yer. Etkileyici mimarisi ve muazzam manzarası ile görülmeye değer bir gezi noktasıdır burası da.  

-Le Jardin d'Essai du Hamma  

Cezayir kentinin en önemli parklarında biri burası. İçeriğinde binlerce çeşit bitki türünü görebilirsiniz. Çok yüksek hurma ağaçları da burada dikkat çeken bir diğer ayrıntıdır.  

- Makam el Cahit 

Cezayir'in Fransızlara karşı bağımsızlığını kazanmasının ardından yapılan bir yapıdır. Kentin her yerinden bu tarihi anıtı görmek mümkündür. Cezayir halkı çok önemlidir.  

CEZAYİR VİZE İSTİYOR MU? 

Cezayir sadece 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük kişilere karşılıklı olarak vize uygulamasını kaldırdı. Yeni bir anlaşma olan bu haber Başkan Erdoğan ile duyuruldu. Karşılıklı olarak vize uygulaması bu şartlara bağlı olarak kaldırıldı.  

 

 

CEZAYİR'E NASIL GİDİLİR? 

Cezayir'e Türkiye'den direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. İstanbul Havalimanı'ndan direkt uçuşlar ile kente ulaşabilirsiniz. Uçuş yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir. Huari Bumedyen Havaalanı'na inebilirsiniz. Aktarmalı uçuşlar ise yaklaşık olarak 10 saat sürmektedir.  

Ucuz uçak bileti nasıl alınır haberimizi okuyarak bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz. 

CEZAYİR'E NE ZAMAN GİDİLİR? 

Cezayir'e ne zaman gidilir sorusunu soran seyahat severler için ilkbahar ve yaz ayları en ideal zamanlar olacaktır. Yaz aylarında kavurucu sıcak ile yüzleşmek zor olacağı için ilkbahar ya da son bahar ayları da tercih edilebilir. Burada Akdeniz ikliminin etkili olduğunu belirtelim.  

CEZAYİR NÜFUSU 

Toplam nüfus Cezayir'de 40 milyondan fazla. Afrika kıtasının en geniş topraklarına sahiptir.  

Önerilen içerik; Vize istenmiyor! Vize gerekmeyen birbirinden güzel 5 Afrika ülkesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL