Hostel nedir? Seyahatlerde konaklamanın en ucuz yolu

Hostel son zamanların en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biri. Bu yüzden hostel nedir sorusu da çokça soruluyor. Hayatınızda hostelde konaklama deneyimine hiç ulaşmadıysanız haberimizde detayları bulabilirsiniz. Hostel güvenli mi, temiz mi, Türkiye'de hostel var mı bütün detaylar haberimizde yer alıyor.

Hostel nedir? Seyahatlerde konaklamanın en ucuz yolu
Hostel nedir? Seyahatlerde konaklamanın en ucuz yolu
GİRİŞ 18.04.2020 13:38 GÜNCELLEME 18.04.2020 13:39

Hostel nedir sorusunu seyahat etmek ve ucuza konaklama yapmak isteyen herkes soruyor. Hostel hakkında detaylı bilgi almak için yapılan araştırmalarda en çok sorulan bir diğer soru da hostel fiyatları oluyor. Daha çok Avrupa'da karşımıza çıksa da Türkiye'de de hostel olan yerler var. Ucuza konaklamanın bir yolu olan bu yerleri tercih ederek seyahatinizi en uygun ölçüde tamamlayabilirsiniz. Zaten öğrencilerin daha çok tercih ettiği konaklama yerleri olduğu için buraya dair bilgileri araştıran kişiler de daha çok genç kesim oluyor.  Ucuz olması sebebi ile sadece öğrenciler tarafından değil seyahatini uygun fiyata yapmak isteyen herkesin tercih ettiği bir konaklama türü. Türkçe anlamı ise size hiç yabancı gelmeyecek. Hostel kelime anlamı 'pansiyon' olarak bizim dilimizde bulunuyor. 

 

 

Hostel nedir?

HOSTEL NEDİR? 

Hostel ucuza konaklama yapılan, daha çok Avrupa'da öğrencilerin kaldığı yurt gibi konaklama yerlerdir. Çok ucuz olması sebebi ile öğrenciler de çok tercih eder. Normal bir otelden daha uyguna burada konaklayabilirsiniz. Yurt benzeri yapılar olan bu yerler çok sayıda yatağın bulunduğu odalardan oluşur. Ortak kullanıma açık bir alan bulunur ve burada mutfak en çok kullanılan yerlerden biridir. Banyo ve tuvaletler de ortak kullanıma açık olan yerlerdir. Hostel denildiği uzaman akla gelen ilk şey bir grup insanın farklı ülke ve milletlerden bir araya gelerek bir oda içinde uyumasıdır. Burada tanışarak kaynaşabilir bu insanlarla beraber diğer ülkelerin kültürlerini de keşfedebilirsiniz.  

Bazı gezi seven kişiler neden hostel tercih ettiğini ise bu yerlerdeki sosyal ortamın ve sıcaklığın daha iyi geldiğini söyleyerek açıklıyor. Ayrıca ucuz olmaları birinci neden olarak görülüyor.  Hostelde kaç kişi kalınıyor?

Hosteller her yerde farklı şekilde bulunsa da kadın ve erkeklerin ayı ayrı konakladığı 4-6 ya da 8-10 ve 20 kişilik odalardır. Female kadınların, Male ise erkeklerin özel alanı olarak belirlenmiştir. Mixed Room ise karışık olarak kadın erkek kişilerin konakladığı odalardır. Kişi sayısı ne kadar yüksek olursa hostel fiyatı da o oranda düşmektedir. Bazı hostellerde Private Room denilen iki ya da 3-4 kişinin konaklama sağladığı odalar da bulunuyor.  

Hostelde kimler kalabilir?Hostellerde sadece öğrenciler değil sırtında çantasıyla her yeri keşfetmek üzere yola çıkan herkes kalabilir. İş insanı, öğrenci, genç ya da yaşlı herkesi hostellerde görmek mümkün.  

Bu konaklama yerlerinde her türlü insanla karşılaşabilir ve farklı ülkelerden kültürleriyle bulunan insanları kaldığınız süre boyunca tanıyabilirsiniz. Hosteller herkese ücretsiz olarak bir de şehir haritası vermektedir. Bu haritalar ile güzel bir uykunun ardından keşif rotanızı oluşturabilirsiniz.  

 

Önerilen içerik; İnterrail nedir? İnterrail ücretleri 2020

HOSTEL ÜCRETLERİ  

Hostel ücretleri tabi ki diğer otel fiyatlarından oldukça uygundur. Bir günlük lüks otelde konaklama ücretiyle 3 gün konaklayarak üstüne yeme içme ihtiyaçlarını da giderebilirsiniz. Bazı hosteller mutfak kısmında kahve ve kruvasan gibi yiyecek içecek ikramında da bulunuyorlar. Hatta bazı hostel işletmeleri de açık büfe kahvaltı sunuyor. Hostellerde artık Wi-Fi de bulunuyor. Bu konuda aklınıza soru takılmasının da imkân yok.  

Hostel ücretleri nasıl?TÜRKİYE'DE HOSTEL VAR MI? 

Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de hosteller bulunuyor Bazı vatandaşlar evinin birkaç katını kullanmayıp liraya verebiliyorlar. Bu şekilde günlük kullanımlar için İstanbul'da da hosteller bulunuyor. Güvenilir ve temiz olmasına dikkat ederek ihtiyaç durumunda bu yerlerde konaklama yapabilirsiniz.  

Hosteller nerelerde bulunuyor?

 

Önerilen içerik; Avrupa'nın en eski krater oluşumuna sahip Ohri Gölü

HOSTEL GÜVENİLİR Mİ? 

Hosteller işletilen yerlere göre değişse de güvenilir yerler olduğunu söyleyebiliriz. Hiç tanımadığınız bir grup insanlar gece uyuduğunuzu düşünerek hareket etmenizde de ayrıca yarar var. Paranızı ve pasaport gibi değerli belgelerinizi yanınızdan ayırmayın. Kilitli ve güvenli bir çantanız da mutlaka bulunsun. Bazı hostellerde kilitli dolaplar ve kilitli demir sepetler bulunduruyor.  

Hostelde yaşamHOSTEL TEMİZ Mİ? 

Hpstellerde giriş çıkışlar anlık ve çok hızlı olabiliyor bu yüzden hostellerde çarşafları değiştirmek için zaman olmuyor olabilir. Bir gün kalan kişilerin çarşafları ve kullandığı eşyalar da değiştirilmiyor olabilir. Bütün hostel işletmeleri için genelleme yapmak yanlış olsa da hostelde kalırken kendi çarşafınızı sermenizi öneriyoruz. Kişisel eşyaları da kullanmamanız hijyen açısından iyi olacaktır. Kaç kişinin kullandığı belli olmayan kişisel eşyalar hastalık yapabilir. Bazı hostellerde ücretli olarak ek çarşaf ve havlu gibi ürünler veriliyor.  

Bu da ilginizi çekebilir; Avrupa'nın kalbi bin kuleler şehri Prag'da gezilecek yerler

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL