Munzur Vadisi bahar görüntüleri ve yaban hayatı

Munzur Vadisi ilkbahar aylarının gelmesiyle harika manzaralar sunmaya başladı. Herkese istisnasız huzur veren ve stresi en aza indiren görüntüler görmeye değer karelerden oluşuyor. Tunceli ilimizde bulunan vadi milli parklarımızdan birisi aynı zamanda. Doğal güzelliklerimizden biri olan Munzur Vadisi Milli Parkı fotoğrafları sizlerle.

Munzur Vadisi bahar görüntüleri ve yaban hayatı
Munzur Vadisi bahar görüntüleri ve yaban hayatı
GİRİŞ 18.04.2020 10:30 GÜNCELLEME 18.04.2020 10:31 KAYNAK HABER7, AA

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Dağları'nda, nesli koruma altında olan yaban keçileri görüntülendi.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatı açısından da ön plana çıkan Ovacık'ta, yaban keçileri Munzur Dağları arasındaki Harami Deresi'ne yiyecek aramak için indi.

İlkbaharın gelişiyle karların eridiği ve otların büyüdüğü derede, hem karınlarını doyuran hem de su ihtiyaçlarını gideren yaban keçileri, karlar üzerinde bir süre gezinip gözden kayboldu.

Avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan yaban keçileri, Dünya Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunuyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı ilkbahar aylarının gelmesiyle harika görüntüler ortaya çıkardı. Doğanın bitmez tükenmez nimetlerini her baharda olduğu gibi bu yıl da ortaya çıkardığını görmemek imkansız. Rengarenk bitkilerin uyandığı bu aylarda vadinin barındırdığı canlılar da tüm güzelliği ile yaşamlarına devam ediyorlar. Seyrine doyulmayacak güzellikteki manzaralar Munzur Vadisi Milli Parkı'ndan böyle görüntüleniyor. 

 

 

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda, ilkbaharın gelişiyle seyrine doyumsuz manzaralar oluştu.

Kış aylarında bembeyaz kar örtüsü altında bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı, baharın yüzünü göstermesiyle yeşilin tonlarına bürünmeye başladı.

Yaban hayatı açısından zengin olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkati çeken milli parkta, rengarenk çiçekler, coşkuyla akan dere ve şelaleler adeta göz kamaştırıyor.

Dört mevsim ayrı güzellik sunan milli park, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla doğaseverleri kendine hayran bırakıyor.

El değmemiş doğal güzelliğiyle cezbeden bölgede canlanan doğa, karpostallık manzaralar sunuyor.

MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI NEREDE?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Tunceli ili sınırları içerisinde bulunan vadi ülkemizin zengin doğal güzelliklerinden biri. Vadi içerisinden binlerce bitki güzel manzaralar oluştururken aynı zamanda çeşitli türde canlılar da hayatlarını devam ettiriyorlar. 

1971 yılında milli park olarak ilan edilen vadi çok ilgi gören gezi yerlerinden biri aynı zamanda. Yüz ölçümü 42.674 hektardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL