Yaşadıkça keşfedilen, keşfettikçe aşık olunan kent: İstanbul

İki kıtayı, iki kültürü, iki insanı birbirine bağlayan şehir İstanbul; kuruluşundan itibaren tarihte birçok devletin egemenliği altında gelişmiş ve çeşitli kültürlerin merkezi olmuştur.

Yaşadıkça keşfedilen, keşfettikçe aşık olunan kent: İstanbul
Yaşadıkça keşfedilen, keşfettikçe aşık olunan kent: İstanbul
GİRİŞ 05.02.2020 17:16 GÜNCELLEME 05.02.2020 17:37 KAYNAK THY, HABER7

İstanbul fotoğrafa özel ilgisi olan gezginler için bulunmaz bir kenttir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri ve “imparatorluklar başkenti” olarak çok zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. Bu da yoğun ziyaretçi çekmesinin başlıca nedenlerindendir. Ayrıca

İstanbul kozmopolit bir şehirdir; insan çeşitliliği, ziyaretçilerinde birkaç kıtayı birden gezdiği hissini uyandırır.

 

Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu. Napolyon

Üç yanı denizlerle çevrili kent, tepeler üstüne kurulmuştur. Boğaz İstanbul’u 2 yakaya bölerken, aynı zamanda Avrupa ve Asya kıtalarını da birbirinden ayırır.

İstanbul’da yılın bütün ayları nemli geçtiği halde, şehrin en yüksek nem miktarına sahip olduğu dönem %80-85 oranıyla Aralık-Ocak ayları olarak saptanmıştır.


BAMBAŞKA BİR ATMOSFER

Şehrin bu engebeli yapısı uzak plan fotoğraflarına başka bir güzellik katar. Işık açısından da İstanbul dünyadaki pek çok şehre göre avantajlıdır. İster manzara, ister portre veya sokak fotoğrafçılığına ilgi duyun, İstanbul size aradığınız atmosferi sunacaktır.

İster manzara, ister portre veya sokak fotoğrafçılığına ilgi duyun, İstanbul size aradığınız atmosferi sunacaktır.

Kültür, İstanbul turizminin en önemli unsurlarından biridir. İstanbul, 8 bin 500 yıllık tarihi ve kültürü ile her dönem dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamıştır. İstanbul, Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan bir köprü niteliği taşımaktadır.

Kuzeyde Karadeniz, güneyde Marmara Denizi ve ortada İstanbul Boğazı'ndan oluşan kent, kuzeybatıda Tekirdağ'a bağlı Saray, batıda Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy, Çorlu, güneybatıda Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi, kuzeydoğuda Kocaeli'ne bağlı Kandıra, doğuda Kocaeli'ne bağlı Körfez, güneydoğuda Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçeleri ile komşudur.

Asya ve Avrupa kıtalarına ev sahipliği yapan İstanbul, Karadeniz ile Akdeniz arasında bir geçiş iklimine sahip olup, Marmara Bölgesi’nin en çok yağış alan şehirlerinden biridir. Şehirde yıl boyu en düşük sıcaklık -11, en yüksek sıcaklık +40 derecelerde olup, ortalama nispi nem oranı ise %75’tir.

İstanbul, eğitimde üniversite sayısının fazlalığı ile Türkiye’nin lideridir. İstanbul'da 13 devlet ve 44 vakıf olmak üzere toplam 57 üniversite bulunmaktadır. Bunların yanı sıra herhangi bir üniversiteye bağlı olmayan 4 vakıf meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

 

İstanbul’un Tarihi ve Kültürel Mekânları

İstanbul’da, kültür turizmine ev sahipliği yapan 28 saray, 91 medrese, 517 cami, 164 kilise, 19 sinagog, 199 türbe, 595 çeşme ve 93 hamam olmak üzere toplam 1796 adet tarihi değere sahip mekân bulunmaktadır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL