Türkiye'nin en güzel 10 doğal gölü

Türkiye'deki doğal göller oluşumları ve manzaraları bakımından herkesin ilgisini çekiyor. Huzura kavuşturan doğal göllerin oluşumları ve günümüzdeki manzaralarını keşfetmek isteyen herkes için çok güzel rotalar verdik.

Türkiye'nin en güzel 10 doğal gölü
Türkiye'nin en güzel 10 doğal gölü
GİRİŞ 10.08.2021 14:32 GÜNCELLEME 10.08.2021 14:32 KAYNAK HABER7

Yer şekilleri bakımından zengin olan ülkemizde birbirinden farklı oluşumlara sahip göller  bütün güzelliği ile sizleri bekliyor. Ülkemizin dört bir yanında herkesin büyük ilgisini çeken bu doğal oluşumlu göller hangi illerde bulunuyor ve buralara nasıl gidilir hakkında detaylı bilgiler verdik. Ulaşımı kolay olan göller turizm açısından büyük niteliklere sahip olmasının yanı sıra sahip olduğu çevresel güzellikler ile de tertemiz hava imkânı sağlıyor. Görmeye ve keşfetmeye değer doğal göllerimiz stres atmak ve bütün haftanın yorgunluğunu gidermek için çok iyi adresler oluyor. Ağaçların yeşil deryası içerisinde kuş cıvıltıları ile vakit geçirmek çok iyi bir faaliyet olacaktır.  

Türkiye'deki doğal oluşum gölleri

TÜRKİYE'NİN DOĞAL GÖLLERİ  

Türkiye'nin doğal gölleri her bölgede bulunuyor. Heyelan set gölü, tektonik göl gibi nitelendirilen göller çok güzel doğaya sahip olduğundan seyahat rotalarına eklenen yerler de olmuş zamanla. Tuz Gölü, İç Anadolu'da seyahat noktalarından biri olurken doğal oluşumlu göllerden biri olan Van Gölü ve Çıldır Gölü de en ünlü gezi yerlerinden biri. Türkiye'deki doğal göller sahip olduğu tüm güzel detaylarıyla ülkemizin dört bir yanında sizlerin keşfini bekliyor.  

Bunlardan biri de Kovada Gölü. 

1-KOVADA GÖLÜ 

Kovada Gölü

Isparta'da bulunan Kovada Gölü tatlı su gölüdür ve küçük bir gölümüzdür. Eğirdir Gölü'nün bir uzantısı olan Kovada Gölü oluşumu tektonik kaynaklara bağlıdır. Kamp alanları içerisinde en iyi yerlerden biri olan Kovada Gölü çevresinde zaman geçirmek çok büyük rahatlık verecektir. huzurlu bir zaman geçirmek için tercih ederek gidebileceğiniz Kovada gölü doğal oluşum göllerimizden biri olarak sizi bekliyor. Bu eşsiz güzellikteki doğayı keşfedin.  

2-TUZ GÖLÜ  

Tuz Gölü

Tuz Gölü Türkiye'de bulunan doğal oluşumlu göllerden biri. Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırında yer alan göl İ Anadolu Bölgesi'nde bulunuyor. Türkiye'nin de tuz ihtiyacının neredeyse yüzde 40'ını karşılamaktadır. Harika fotoğraf karelerinin çıkartıldığı bu yerde her yıl turist akını görülüyor. Çok güzel bir gezi noktası olan Tuz Gölü ve çevresi görmeye değer. Suların yer altına süzülerek daha önceden oluşan tuzların erimesini sağlayarak tektonik hatlar boyunca yüzeye taşımasıyla oluşuyor. Ailenizle gidebileceğiniz muazzam bir gezi noktası olarak rotanıza ekleyebilirsiniz.  

3-KESTEL GÖLÜ KONYA 

Kestel Gölü

Doğası ve muhteşem yeşil manzaraları ile sizleri bekliyor. Konya ilimizin bir ilçesinde yer alan Kestel Gölü karstik oluşumlarla meydana gelen bir doğal göl. Konya merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Lâdik'i 6-7 kilometre geçtikten sonra Şahören köyü tabelalarını göreceksiniz. Bu yol sizi direkt olarak buraya götürecektir.  

4-KAÇKAR GÖLÜ  

Kaçkar Gölü

Kaçkar Gölü Karadeniz'de yer alan en güzel doğal oluşuma sahip göllerimizden biri. Kaçkar Dağları'nın zirvesinde bulunan göl bir buzul oluşumu olarak biliniyor. En güzel gezi yerlerinden biri. Gezi severlerin uğrak yerlerinden birisi burası. Buzul gölü olması sebebi ile herkesin merak ettiği bir yer.  

5-VAN GÖLÜ 
 

Van Gölü

 Volkanik set gölümüz olan Van Gölü ününü tüm dünyaya salmış durumda. Burada muazzam fotoğraflar çekebilir çevredeki güzel doğayı keşfedebilirsiniz. Nemrut Volkanik dağının patlaması sonucu oluşmuş doğal göl. Yüz ölçümü ise 3.713 kilometre karedir. Dünyanın en büyük sodalı gölü olması da özelliklerinden biri. Ayrıca ülkemizin en büyük gölü Van Gölü'dür. Bu yüzden görmeye ve keşfetmeye değer bir yerdir.  

6-ÇILDIR GÖLÜ  

Çıldır Gölü

Çıldır gölü doğal oluşumlara sahip göllerimizden biridir ve Ardahan ile Kars il sınırları içerisinde kalan bir göldür. En büyük ikinci gölümüz olması sebebi ile değerli bir doğal göldür. En büyük tatlı su gölümüz olma özelliğine de sahiptir. Deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte yer alır ve en derin noktası 42 metre olarak ölçülmüştür. Van Gölü gibi volkanik set göllerimizden biridir.  

7-MOGAN VE EYMİR GÖLÜ  

Mogan Gölü

Alüvyal set göllerinden biri de Mogan ve Eymir Gölü olarak biliniyor. Ankara'da gezilecek yerler içerisinde em güzel adreslerden iki göl Eymir ve Mogan. Eymir gölü ve Mogan Gölü Ankara'nın en yeşil bölgelerini de oluşturmakta ve ailelerin hafta sonu gezileri için tercih ettikleri birinci durakları oluşturmaktalar.  

8-TERKOS GÖLÜ  

Durusu Gölü olarak da bilinen İstanbul'da Avrupa Yakası'nda bulunuyor. Kente yaklaşık olarak 40-50 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve gezmeye keşfetmeye değer bir yer. Lagün kökenli olan göl az tuzlu. Çevresinde kamp yapmak ve doğa ile baş başa bir gün geçirmek mümkün.  

9-SERA GÖLÜ  

Sera Gölü

Trabzon'da Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Gölü heyelan set gölüdür ve görmeye değer doğası ile harika zaman geçirmenizi sağlar. Huzurun bir adresi olan doğal göllerimizden biri olan sera Gölü'nü yolunuz düştüğünde mutlaka keşfedin. Derecik Vadisi'nde oluşan göl Yıldızlı Belediyesi'nin eski adı olan 'Sera' dan adını almaktadır. Trabzon'da gezilecek yerler içerisinde en güzel rotalardan biri olan bu yeri keşfetmeden Trabzon'dan ayrılmayın deriz.  

10-BORABOY GÖLÜ  

Boraboy Gölü

En güzel heyelan set göllerimizden biri de Boraboy Gölü. Adını bulunduğu köyden alan göl çevresinde kamp alanları ve piknik yerleri de bulunuyor. Çok güzel manzaralara da ev sahipliği yapan göl çevresinde yürüyüş alanları bulunuyor. Her detayı ile huzur veren bu adres Amasya ilimizde Taşova ilçesinde buluyor. Siz de yolunuz Amasya'ya düştüğünde bu güzel heyelan set gölünü doğal oluşumu taşıyan her ayrıntısını keşfedin.  

 

Türkiye'nin doğal oluşum göllerinden bazıları bunlar. Eğer yolunuz bu göllere düşerse doğal değerlerimizi keşfetmeden geçmeyin. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL