Çizgi film karakterine özendi, dünyayı geziyor!

Her gezginin muhakkak bir hikayesi vardır. Bir kurumda memur olarak çalışan Osman Muzaffer Afyon'un da hikayesi, İzlediği çizgi film karakterine özenmesiyle ortaya çıktı. "80 günde devri alem"in Phileas Fogg karakterine imrenen Afyon, kazandığı tüm parasını gezmeye ayırdı. 8 yılda tam 101 ülkeye gitti..!

Çizgi film karakterine özendi, dünyayı geziyor!
Çizgi film karakterine özendi, dünyayı geziyor!
GİRİŞ 10.03.2020 17:38 GÜNCELLEME 10.03.2020 17:38 KAYNAK AA, HABER7
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gezginlerin ruhunda olan keşfetme aşkı, herkeste farklı bir şekilde ortaya çıkıyor. Kimi okuduğu bir yazı ile, kimi izlediği bir video ile kimisye anlatılanlara duyduğu heyecan ile seyahat aşkını ortaya çıkartıyor.

 

 

O gezginlerden biri olan Osman Muzaffer Afyon, kazandığı tüm parayı gezmeye ayırarak, 8 yılda 101 ülkeyi ziyaret etti. İçindeki seyahat aşkını dizginleyemeyen Afyon, çok sayıda pasaport eskitti..!

ÇİZGİ FİLM İLHAM KAYNAĞI OLDU

 

 

Çocukken izlediği "80 Günde Devri Alem" isimli çizgi filmden etkilenen Afyon, çizgi filmde dünyayı gezen Phileas Fogg karakterine imrenerek, not defterine "Bir gün dünyayı gezeceğim" yazdı. İşte bu yazı onun bütün hayatını değiştirdi.

Çalışma hayatına bir kurumda uzman olarak başlayan Afyon, para kazanmaya başlar başlamaz hayallerini gerçeğe dönüştürdü ve farklı ülkeleri gezmeye başladı. Afyon, aralarında Peru, Moğolistan, Japonya, Avustralya, İzlanda, Kolombiya, Filipinler, Seyşeller, Madagaskar ve Finlandiya'nın da yer aldığı 7 kıtada 101 ülkeyi gezdi.

EV ARABA YERİNE SEYAHAT

Genelde insanların işe girince ev ve araba almayı istediğini, birikimlerini bu şekilde değerlendirdiğini söyleyen Afyon para biriktirmenin kendisine mantıklı gelmediğini belirterek seyahat etmeyi tercih ettiğini dile getirdi:

"Özgürce gezmek güzel geliyor. Bu yüzden bütün paramı gezmeye ayırıyorum. Maaşın ne kadar olduğu önemli değil, tamamını gezmeye ayırdığınız zaman bütçe sıkıntısı yaşamıyorsunuz." 

SEYAHAT TUTKUSU

Gezmeyi çok sevdiğini vurgulayan Afyon, "Bugüne kadar yaklaşık 101 ülke gezdim. Her bulduğum fırsatta bir yerlere kaçıyorum. Bu, benim için vazgeçilmez bir tutku oldu. Ben çok yeme içme derdinde değilim, gittiğim ülkelerde onlara çok para harcamıyorum. Konakladığım yerlerin rahat olması derdinde de değilim, çok ucuz hostellerde kalıyorum. Bu, bir sürü insanla tanışma açısından da iyi oluyor, yeni insanlar, yeni kültürler tanıyorum. Konaklamaya, yemeye içmeye para vermiyorum, bir uçak biletine para veriyorum, ona da ayırdığım bütçe hemen hemen yetiyor. Esas amacım, gezmek, eğlenmek. Çok lüks takılayım modunda hiçbir zaman olmadım." diye konuştu.

"PLANSIZ GEZMEYİ SEVİYORUM"

En sevdiği özelliğinin plansız gezmek olduğunu dile getiren Afyon, "Kendimde en çok sevdiğim şey, gezdiğim ülkelere plansız gitmek. Çok sevdiğim yerler var, Güney Amerika ve Uzak Doğu Asya tarafını çok seviyorum ama plansız gidiyorum.O kadar plansız gidiyorum ki direkt uçak biletini alıyorum, gittiğim ülkede planlama yapıyorum ve bu çok daha keyifli oluyor, aksiyonlu oluyor. İznimi aldığım anda uçağa atlayıp gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Evli olmadığını, ailesinin çok gezmesine kızdığını belirten Afyon, yıllık izinlerinde, resmi ve dini tatillerde farklı ülkeleri gezdiğini anlattı.  

YORUMLAR 5
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil Karantinaya Alınsın !
    Cevapla
  • osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    ne para varmiş
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bos bos gezme kardes ahiret de ayaklarin konusacak zamanini bosa harcama
    Cevapla
  • June8 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıra dışı bir güzellik ve heyecan. Tebrik ederim Herkese nasip olmaz. Arkadas hayalinin peşinden gidiyor. Yolun açık olsun
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    kafayı yemiş
    Cevapla