Şehirler arası yolculuk izni nasıl alınır?

Koronavirüs salgını tüm dünyayı ve Türkiye'yi de etkisi altına aldığından ulusal tedbirler kapsamında şehirler arası otobüs taşımacılığı valilik iznine tabi oldu. Bu yüzden memleketine ya da başka bir ile gidecek olan kişiler şehirler arası yolculuk izni nasıl alınır araştırmasını yapmaya başladı. Kimler şehirler arası seyahat edebilir ve 65 yaş üstü için seyahat izin belgesi nasıl alınır tüm detaylar haberimizde.

Şehirler arası yolculuk izni nasıl alınır?
Şehirler arası yolculuk izni nasıl alınır?
GİRİŞ 31.03.2020 15:48 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:48

Koronavirüs salgınını durdurma ve salgının tehlikelerini ortadan kaldırma amacına yönelik olarak şehirler arası otobüs taşımacılığı da valilik iznine tabi tutuluyor artık. Şehirler arası yolculuk yapacak olan herkes zaruri sebeplere sahip olmalı ve valilikten de yazılı izin almalı. Bu yüzden şehirler arası yolculuk izni nasıl alınır hakkında herkes bilgi sahibi olmak istiyor. Aynı zamanda kimler şehirler arası seyahat edebilir hakkında bilgi verdiğimiz haberimizde 65 yaş üstü için seyahat izin belgesi nasıl alınır tüm detayları verdik.

Şehirler arası seyahatin durdurulması virüsün yayılım tehlikesini durdurmak ve kısa sürede salgın tehlikesini yok etmek için önemlidir. Size önerimiz bu süreçte her ne sebeple olursa olsun evinizden çıkmamanız ve şehirler arası seyahatinizi salgın tehlikesi geçtikten sonra yapmanız.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZNİ NASIL ALINIR?

Şehirler arası yolculuk izni virüsün yayılım alanını daraltmak ve salgını önlemek için valilik iznine bağlandı. Bu süreçte seyahat edecek olan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları valilik izni alarak seyahat edebilecek.

Doktor kararı ile sevk edilen hastalar, birinci derece yakını vefat etmiş kişiler seyahat izni alabilecekler. Son 15 gün içerisinde gelmiş oldukları ilde kalacak yeri olmayan kişiler de bu izne sahip olabilecekler. Misafir olarak geldiğiniz ilde iken bu karar çıkmışsa siz de valilik izni ile evinizin ya da ailenizin bulunduğu ile gidebileceksiniz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Valiliklerin ve kaymakamlıkların koordinesinde oluşturulmuş olan ‘Seyahat İzin Kurulu’na’ başvuru yaparak seyahat izin belgesi alabilirsiniz. Bunun için önce başvuru yapmanız ardından izin kurulunun bu durumu değerlendirerek size dönüş sağlaması gerekiyor. İzin verilen kişilere bir belge düzenleniyor. Şehirler arası seyahat belgesinde güzergâh ve yolculuk süresi de yazıyor olacak.

OTOBÜS SEFERLERİ NASIL BELİRLENECEK?

Seyahat İzin Kurulu otobüs seferlerinin planlanması ve duyurulması ile ilgilenecek. Planlamalar da izin kuruluna yapılacak olan talepler ve başvurular neticesinde belirlenecek. Otobüs yolculuğu yapacak vatandaşların listesi, telefon numaraları, gidecekleri yerin adresleri ile birlikte gidecekleri ildeki valiliğe belirtilecek. Her ilin girişinde gelecek olan yolcuları kontrol edecek görevliler bulunacak. Karantinaya alınması gerektiği durumda seyahat eden kişiler 14 gün karantina uygulamasına girecek. Karantina durumu olmayan kişiler ise 14 gün süre evinde kalma şartıyla seyahat edebileceğinden 14 gün boyunca evinde kendi karantina uygulamasını gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair kontrol sağlaması her gün görevli kişiler tarafından yapılacak.

65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ

Şehirler arası seyahat belgesi alacak olan kişilerin merak ettiği bir diğer konu ise 65 yaş üstü kişiler için seyahat izin belgesi nasıl alınır bu oluyor. Normal seyahat edecek olan kişiler gibi onlar da valilik içerisinde birime başvuru yaparak izin belgesi alacaklar. Seyahat İzni Kurulu’na başvuru yapacak olan 65 yaş üstü vatandaşlar da yanlarına kullandıkları ilaçları alarak yolculuklarını yapabilirler ancak maske ve eldiven takmaları öneriliyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E-DEVLETTEN NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yaptığı açıklama ile Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden de alınacağını duyurdu. Açıklama şöyle; "Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında."

İlk olarak e-devlet şifresi ile giriş yapın. Ardından arama butonuna ‘Seyahat izin belgesi başvurusu’ yazın. İç İşleri Bakanlığı’nın seyahat izin belgesini göreceksiniz.

Seyahat izin işlemlerini seçtikten sonra bir alt kategori daha açılacak. Hava yolu ve kara yolu olarak tercih yaptıktan sonra bulunduğunuz ilin valiliğini tercih edeceksiniz. Başvuru sorgulamanızı da yine e- devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Seyahat izin belgesi almak için izleyebileceğiniz yollar bu şekilde. Yukarıda belirttiğimiz gibi zaruri bir durumunuz yok ise kesinlikle salgın tehlikesi geçene kadar evinizde kalın ve seyahatlerinizi erteleyin. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL