El ayak çekildi Venedik sularının berraklığı uzaydan böyle görüntülendi

Koronavirüs salgının merkezi haline gelen İtalya'da halk sokağa çıkamıyor. Bu salgın sebebiyle tüm dünyada seyahat kısıtlamaları da mevcut. Bu durumlar Venedik sularının da asıl sahiplerine kalmasına neden oldu. Balıklar su yüzeyine çıkarken kanallardaki suların temizliği de dikkat çekti. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Venedik'te kanallarda motorlu taşıma araçları kullanılıyordu.

El ayak çekildi Venedik sularının berraklığı uzaydan böyle görüntülendi
El ayak çekildi Venedik sularının berraklığı uzaydan böyle görüntülendi
GİRİŞ 17.04.2020 15:21 GÜNCELLEME 17.04.2020 15:21

Venedik tüm dünyada kanallarıyla bilinen bir şehir. Herkesin büyük hayranlık duyduğu ve dünyada eşi benzeri olmayan kentte kanallar arasında ulaşım motorlu taşıma ile sağlanıyordu. Bu durum kanallarda yaşayan canlıları etkilediği gibi suyun da bulanık olmasına neden oluyordu. Ancak Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyanın evine kapanması Venedik kanallarındaki suların berraklaşmasına ve balık türlerinin de suyun yüzeyine yakın konumda hayatlarını devam ettirmelerine neden oldu.

Berraklaşan Venedik suları uzaydan görüntülendi. Masmavi suların görüldüğü fotoğraflarda motorlu taşıtların kanallardaki sulara verdiği zarar görülüyor. Öyle ki uzun zamandır kullanılmayan taşıtlar suyun berraklaşmasını ve asıl halini almasını sağlamış. 

Her yıl yaklaşık olarak 63 milyon turist çeken bir ülke olan İtalya Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. 

Seyahat eden turistler kendi ülkelerinde evine kapanırken İtalya halkı da evinden çıkmıyor. Bu durum da çevre kirliliğinde azalmanın görülmesine sebep oluyor. 

Her yıl uzaydan görüntülenen Venedik bu yıl da uzaydan fotoğraflandı. Geçen yıla göre inanılmaz bir değişim yaşayan kanallar herkesi şaşırttı. 

2019 yılında Nisan ayında çekilen fotoğrafta düzinelerce tekne kanallarda gezinti yapıyor. 

2020 Nisan'da çekilen fotoğrafta ise gözle görülür temizlenme var. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL