İstanbul Valisi Yerlikaya'dan son dakika açıklamalar

Son dakika: İstanbul Valisi Yerlikaya, kentte alınacak önlemlerle ilgili açıklama yaptı. vatandaşlara 1 milyon 250 bin maske dağıtıldığını belirtti. "Bugün yeni uygulama başlıyor" diyen Vali Yerlikaya ayrıca çalışmaya devam eden kurumlara 1 milyon 110 bin maskenin bugün teslim edileceğini açıkladı. Yerlikaya öte yandan, sağlık çalışanlarının ulaşımı için Havaist'in 100 otobüsü bedelsiz tahsis ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 17.04.2020 15:25 GÜNCELLEME 17.04.2020 17:23
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da pandemi süresince yapılan çalışmalar, 'toplu ulaşım bilim kurulu' ve hafta sonu alınacak tedbirler hakkında basın açıklaması yaptı. Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

TOPLAM 1 MİLYON 250 BİN MASKE VATANDAŞA ULAŞTI

PTT'ler ve eczanelerimiz aktif bir rol üstleniyor. İstanbul'da bugüne kadar 500 bin maskeyi evlere teslim etti. Eczanelerimizden 7,5 milyon maske vatandaşlarımız tarafından teslim alındı. Bu akşama kadar 10 milyonu geçmesini planlıyoruz.

 

HAVAİST'TEN 100 OTOBÜS TAHSİS EDİLDİ

Özel sektörümüze, tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında Enterprise Türkiye tarafından 100 otomobil, 10 minibüs hafta sonları sağlık çalışanlarının ulaşımına destek vermek amacıyla Havaist tarafından 100 otobüs, Oto Koç tarafından 42 binek araç, Volvo Türkiye tarafından 30 SUV araç İl Sağlık Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi.

Havaist, 100 otobüsü sağlık çalışanlarının ulaşımı için bedelsiz olarak tahsis etti.

YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR

Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne 100 bin, Pazarcılar Odamıza 150 bin, Taksiciler Odamıza 200 bin, Fırıncılar Odamıza 150 bin, Su Satıcıları Odamıza 10 bin, Havaş çalışanlarına 200 bin, Emlak Konut şantiyelerinde çalışan işçi kardeşlerimize 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy gıda hallerine 150 bin olmak üzere toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz. 

8 organize sanayi bölgemize ve öncelikle sektörlerde bulunan 3 bin 34 firmamıza 4 milyon 36 bin maskenin dağıtımına bugün başladık. Bu dağıtımın kapsamı genişleyecek ve düzenli olarak yapılacak. 

Meslek liselerinde gönüllü olarak maske üretimi yapılıyor.

MESLEK LİSELERİNDEN GÖNÜLLÜ ÜRETİM

17 teknik lisemizde günlük 500 bin maske üretimi başladı. Meslek liselerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz gönüllü olarak bu görevde yer alıyor. Detayları haftaya ayrıca paylaşacağım.

5 BİN 720 ODA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HİZMETİNDE

Sağlık çalışanlarımız mücadelenin en ön safında. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, misafirhane, sosyal tesis ve yurtlarda 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk. Şu an 4 bin 924 sağlık çalışanımız bu imkanı kullanıyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 91
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslek liseleri gönüllü üretim yapıyor ama staj başlangıç tarihi işe giriş tarihi olarak kabul edilmiyor. Helal olsun size. Bir jest yapsanız şu hareketin üzerine ne güzel olurdu.
    Cevapla
  • maarem 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul' u çok şükür valimiz yönetiyorda acemi çaylak aval aval bakıyor
    Cevapla
  • samet 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun halkın gerçek başkanı.Ali Yerlikaya.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediye baskani nereye tatile gidecegine bakiyor neden rahatsiz ediyorsunuz adami
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    1000 tane ekreme bedel valimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!