Dolandırıcılığa dikkat: Sahte tatil siteleri kredi kartlarını boşaltıyor

Koronavirüs nedeniyle pek çok kişi otel ve tesislerde rezervasyonlarını iptal etti, erteledi. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar ise paravan olarak oluşturdukları ve gerçeğine çok benzer isimli paravan internet siteleri ile müşterilerin kredi kartı bilgilerini ele geçirerek mağduriyeti artırıyor.

Dolandırıcılığa dikkat: Sahte tatil siteleri kredi kartlarını boşaltıyor
Dolandırıcılığa dikkat: Sahte tatil siteleri kredi kartlarını boşaltıyor
GİRİŞ 03.05.2020 11:29 GÜNCELLEME 03.05.2020 11:37 KAYNAK HABER7
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Koronavirüs nedeniyle oldukça zorlu geçen 2020, yaz sezonu için daha ümitli. Rezervasyonların büyük bir kısmını yaz ve sonrasına erteleyen bazı tesislerde, müşterilerin mağdur edilmemesi adına bütün imkanlar seferber ediliyor.

 

 

Müşteri memnuniyeti açısından para iadesi seçeneği de değerlendirilirken, bu durum bazı dolandırıcılık yöntemlerinin de uygulandığını ve kredi kartlarının kopyalanarak sıfırlandığını ortaya çıkardı.

PARAVAN SİTELER

Dolandırıcılık şebekeleri, yaz tatili müşterilerinin bu durumunu kullanarak mağduriyet oluşturuyor. Paravan olarak internet siteleri kuran dolandırıcı şebekeler, orijinal internet sitesinin neredeyse aynısını açarak, arama motorları üzerinden kullanıcıların kendilerine yönelmesini sağlıyor.

 

 

Arama motorlarına da reklam veren şebekeler, rezervasyon yapılan otellere ait internet sitelerinin benzerlerini, sayfanın ilk sıralarında görünmesini sağlıyor. 

REZERVASYON İPTALİNDEN KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞINA

Rezervasyonunu iptal etmek isteyen müşteri, internetten aratarak bulduğu numarayı aradığında; telefonun diğer ucundaki dolandırıcılar, müşteriden kredi kartı bilgilerini talep ediyor.

Kredi kartına ait tüm bilgileri ele geçiren dolandırıcılar hem kartları kopyalıyor hem de kredi kartlarından harcamalar yaparak müşterinin mağduriyetini katlıyor.

TESİSLERDEN AÇIKLAMA

Koronavirüs nedeniyle rezervasyon iptalleri artarken ortaya çıkan bu durum karşısında büyük tesislerden de açıklama geldi. 

Açıklamalarda tesisler,yetkili acenteler haricinde hiç bir yer ile rezervasyon ve iade için görüşme yapılmaması konusunda uyarıda bulunurken, resmi internet siteleri de vurgulanarak belirtildi.

YORUMLAR 6
  • mechanic 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür dolandırıcılıkta, dolandırıcıların ailesinin akrabalarının ve tüm yakınlarının mallarına el koyun ondan sonra görün bak o dolandırıcının halini bir daha yapabiliyormu, bırakın akrabaları infaz etsin köpekleri,
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu tip suclardan direk ceza verecek ve butun mallarina el koyacak sonuc da o para bir hesaba giriyor kim cekti kimler var zaten belli olur nedense devlet bu tip olay da 6 ay bekler yapanin yanina kalir sikayet var ise zaten kim oldugu cok zaman belli ayni anda yakala direk yuz yil hapis ver devlet halkin yayin da olacak bunlarin degil
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    en buyuk dolandırıcı google
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcılık cezası caydırıcı olması gerekir.Bunu ekip yapıyor.Bence bunların bir de akıl hocaları olabilir.
    Cevapla
  • Mavi Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    memleket ağzına kadar hırsız dolu ! bu memlekette kaç müslüman kaldı acaba !!!???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle