Çin'deki turistik mekanlara ziyaretçi akını

Çin'de müzeler, parklar ve bir dizi tarihi yerin ziyaretçilere açılması kapsamında 2 günde adeta ziyaretçi akını yaşandı. Pekin ve Şangay'da 3 milyona yakın kişi turistik mekanları ziyaret etti. Öte yandan ülke genelinde 2 kişide yeni koronavirüs vakasına rastlandığı açıklandı.

Çin'deki turistik mekanlara ziyaretçi akını
Çin'deki turistik mekanlara ziyaretçi akını
GİRİŞ 03.05.2020 12:27 GÜNCELLEME 03.05.2020 12:27

Çin'de koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olan müzeler, parklar ve turistik mekanlar, 1 mayıs itibarıyla misafirlerini ağırlamaya başlamıştı. Ülke genelinde başlatılan normalleşme uygulaması sonrasında adeta ziyaretçi akını yaşandı.

Ülkenin metropolleri konumunda olan Şangay ve Pekin'de 3 milyona yakın kişi turistik yerleri ziyaret etti.

ZİYARETÇİ AKINI

 

Çin basınındaki haberlere göre, 1 Mayıs'ta ziyarete açılan başkent Pekin'deki parkları son 2 günde yaklaşık 1.7 milyon, ülkenin en büyük kenti Şanghay'daki turistik yerlere ise bir milyonun üzerinde kişi ziyaret gerçekleştirdi.

Çin'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan parklar ve müzeler, 1 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılmıştı.

2 YENİ VAKA

Normalleşme sürecinin ardından diğer taraftan da test ve takip uygulamaları da devam ediyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte ülke genelinde sadece 2 yeni vakanın görüldüğünü bildirirken, ülkedeki toplam vaka sayısı 82 bin 877’ye yükseldi.

Çin'de salgının başından bu yana virüs nedeniyle 4633 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 77 bin 713 hasta da iyileşti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL