Barbados'ta tursitlere 1 yıllık oturum izni şansı

Karayiplerin en ünlü adalarından biri olan Barbados turizmden büyük gelir elde ediyor. Bu gelirini salgından ötürü kaybetmeye başladığından turistler için yeni bir karar aldı. Evden çalışan kişilere bir yıl oturum izni veren ada ülkesi ekonomik durumunu düzeltmeyi hedefliyor. İşte detaylar.

Barbados'ta tursitlere 1 yıllık oturum izni şansı
Barbados'ta tursitlere 1 yıllık oturum izni şansı
GİRİŞ 19.07.2020 11:50 GÜNCELLEME 19.07.2020 11:50

Koronavirüs salgını 2020 yılı içerisinde turizmden gelir sağlayan tüm ülkeleri etkiledi. Bunlardan biri de Karayipler'in ada ülkesi olan Barbados. Gelirinin büyük kısmını turizmden sağlayan ada ülkesi turistleri çekmek için bir plan yaptı. Evden çalışabilen kişilere bir yıllık oturum izni vereceğini duyurdu. 

Küçük bir ada ülkesi olan Barbados harika manzaralara sahip. Denizin mavisi ile beraber doğanın yeşili büyük huzur veriyor ve herkesi mutlu ediyor. Muhteşem plajları da bulunan ada ülkesinde keyifli bir tatil yapmak mümkün. Ancak oturma izni alındığında ev kiralayarak bir yıl istediğiniz gibi tatilinizi yapabilir ada ülkesinin her yerini çok güze keşfedebilirsiniz. 

Ada ülkesi ufak yerleşim yerlerinden oluşuyor ve Bridgetown 286 bin kişinin yaşadığı başkent olarak bulunuyor. 439 kilometre kare alana sahip olan ülkenin en büyük gelir kaynağı turizm. 2019 yılında ise ülke 1 milyona yakın turisti ağırlamış. Bu yıl için böyle bir durum söz konusu maalesef olmadı. Salgın sebebiyle ülke turizm açısından zor günler geçiriyor. 

Başbakan Mia Mottley yaptığı açıklamada tatil için gelen ancak kalışını uzatmak isteyen kişilere bir yıllık oturum izni verileceğini açıkladı. Ancak büyük şart uzaktan çalışma durumu. Ülkesinde evinden çalışan turistler Barbados'ta hem tatilini yapmaya devam edecek hem de burada işlerini yürütebilecek. 

Projenin adı 'Barbados'a hoşgeldiniz' olacak ve turistler buradaki yaşamı da yakından deneyimleyecek. Barbados'taki yaşam şartlarını yakından incelemek için büyük bir fırsat sunulacak böylece. 

Barbados'ta nüfusun yüzde 30'u turizm sektöründe çalışıyor ve gelirin de yüzde 40'ı turizmden sağlanıyor. 12 Temmuz'dan itibaren ülke sınırlarını dışarıdan gelecek tüm turistlere açtı. Salgın sebebiyle turist sayısında büyük düşüş var. Ancak bu proje hareketlenmelere sebep olacaktır. 

TURİSTLERE TEST YAPILACAK 

Barbados'a gidecek olan turistlere girişlerde Koronavirüs testi uygulanacak. Sonuçları negatif çıkan kişiler sadece sınırlardan geçebilecek. Aynı zamanda hava limanında maske takma zorunluluğu da bulunuyor. 

BARBADOS'A TÜRKİYE'DEN NASIL GİDİLİR?

Barbados'a bu dönemde direkt uçuş bulunmuyor. Ancak uçuş bulunan ülkelere giderek buradan aktarmalı ada ülkesine ulaşabilirsiniz. Yabancı hava yollarının da ender görünen uçuş seferlerini takip ederek İstanbul Havalimanı'ndan gidebilirsiniz. 

BARBADOS VİZESİ NASIL ALINIR?

Barbabos'a gitmek için vize almanıza gerek yok. Vizesiz gidilen ülkeler arasında bulunan ada ülkesine giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları  90 gün süre ile burada kalabilirler. Ancak aktarmalı olarak gideceğiniz durumlarda aktarma yapacağınız havalimanı hangi ülkede ise o ülkeye ait transit geçiş vizesi almanız gerekecektir. 

Aktarma yapılacak ülkeler İngiltere, Almanya, Avusturya, Yunanistan olarak biliniyor. Bu ülkelerden geçiş sağlanacağı için transit geçiş vizesi de alınması zorunlu. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL