Rengiyle dikkat çeken Meyil Obruk Gölü hakkında her şey

Konya'nın en güzel gezi yerlerinden biri olan Meyil Obruğu herkesi şaşkına çevirdi. Pembe renge bürünen obruk muhteşem bir görüntü sunuyor. Herkesin dikkatini çeken obruk hakkında tüm detayları haberimizde verdik. Meyil Obruğu nerede, nasıl gidilir ve neden pembe rengine büründü? Gelin bu güzel gezi adresini beraber keşfedelim.

Rengiyle dikkat çeken Meyil Obruk Gölü hakkında her şey
Rengiyle dikkat çeken Meyil Obruk Gölü hakkında her şey
GİRİŞ 21.08.2020 12:14 GÜNCELLEME 21.08.2020 16:45 KAYNAK DHA, HABER7

Konya'nın kısmı yerleri kasrtik bir yapıya sahip. Bu da bizlere görsel şölen sunan muhteşem obrukları sunuyor. Meyil Obruğu da bunlardan biri. Ancak düne kadar normal bir doğal güzellik olan obruk pembe rengi ile gündeme geldi. Birden rengi değişen göle dair tüm detayları sizler için haberimizde derledik. Konya'da gezilecek yerler içerisinde en güzel adreslerden biri olan obruk muhteşem fotoğraf çekmek için fırsat sunan doğal bir güzellik. 

MEYİL OBRUK GÖLÜ NEDEN PEMBE OLDU?

Konya'da, karstik bir yapıya sahip olan Meyil Obruk Gölü, sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla, sudaki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, ''Bölgedeki Tuz Gölü'nde, Obruk Gölü'nde ve Meke Gölü'nde olduğu gibi zaman zaman suların azalmasına bağlı olarak bakteri patlamaları yaşanabiliyor. Şu andaki renklenmenin nedeninin o olduğunu düşünüyoruz'' dedi.  

 

 

MEYİL OBRUK GÖLÜ NEREDE?


Karapınar'daki Meyil Obruk Gölü son günlerde görsel güzelliğiyle dikkat çekiyor. Karapınar'ın 35 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.  Bozkırın ortasındaki Meyil Obruk Gölü, sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla suyun içindeki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Oluşan pembe renk ise ziyarete gelenlere görsel şölen sunuyor.

MEYİL OBRUK GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Göle ulaşmak için mutlaka özel aracınız olması gerekiyor. Bölgeye giden toplu ulaşım maalesef yok. Harita üzerinde bozkır ortasında kendini gösteren obruk çevresinde yerleşim yeri de yok. 

MEYİL OBRUK GÖLÜ HAKKINDA

Meyil Obruğu, Karapınar'ın kuzeyinde eski oluşan obruklardan bir tanesidir. Bölgede yüzeyi en geniş olan obruklardandır. 1 kilometreden fazla çapa sahip sulu obruktur. Meyil obruğunun uzun ekseni 1 kilometre, kısa ekseni 900 metre civarındadır. Uzun süredir orada yeraltı suyu görülebiliyor. Geçmişte oluşan obruklar daha yüksek kotlarda oluştuğu için bölgede şu anda oluşan obruklara göre yüksek bir seviyede bulunmakta.

Denizden yüksekliği 1045 metre olan gölün derinliği 31 metredir. Neojen yaşlı kalker ve kumlu kil depoları üzerinde oluşan gölde su seviyesi son yıllarda azalmış. Konya gezinizde gölü keşfettikten sonra Konya'nın yemek kültürünü de keşfetmek isteyenler güzel bir sofrayla karşılaşabilir. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL