Fas turistik yerler bakımından zengin ve kadim topraklara sahip ülke

Fas turistik yerler açısından zengin, değerli tarihi noktalara sahip bir ülke. Burada gezilecek yerler içinde yer alan adresleri ziyaret ederken öğreneceğiniz bilgiler de en az yapılar kadar hayran bırakacak. Fas'ta gezilecek yerleri keşfedebilir bu ülkenin insanlarını da yakından tanıyabilirsiniz. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Fas hakkında tüm bilgiler haberimizin detaylarında yer alıyor.

Fas turistik yerler bakımından zengin ve kadim topraklara sahip ülke
Fas turistik yerler bakımından zengin ve kadim topraklara sahip ülke
GİRİŞ 21.08.2020 14:54 GÜNCELLEME 21.08.2020 14:54

Fas turistik yerler listesini merak eden herkes için sıraladık. Fas'ta gezilecek yerler çok güzel noktalardan oluşuyor. Dünyanın dört bir yanından ziyarete gidilen Fas'ta keşfedilen her nokta bambaşka bir diyarlara götürüyor herkesi. Türkiye'den de giden herkesi büyüleyen gezi noktaları tarihi yerler ve doğal güzellikleri tüm detaylarıyla verdik. Fas vizesiz gidilebilen bir ülke olduğu için ülkemiz vatandaşları belirli bir süre için vizesiz seyahat edebiliyor, bu ülkeyi gezebiliyor.  

 

 

Fas'ta neler yapılır haberimizde bu ülkenin kültürünü yansıtan çok özel unsurları verdik. Gezilecek yerleri keşfedebilir, bu ülkenin farklı unsurlarını yerinde görebilirsiniz.  

Fas’ın şehirleri Kazablanka, Fez, Marakeş, Meknes, Essaovira, Muhammediye, Rabat ve Tangier olarak sıralanıyor. Gezilecek yerler de bu şehirlerin içerisinde yer alıyor. Dar sokaklar ve eski yapılar ile Rabat en çok turist çeken yerlerinden biri olmayı başarıyor. Turistik bir şehir olan Rabat aynı zamanda Fas’ın eğitim noktalarından.  

 

 

FAS TURİSTİK YERLER 

Vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Fas’ta keşfedecek yerlerden en güzeli meydanları ve pazarları. Tarihi çok eskilere dayanan mimari yapıları gezerek unutulmaz kareler çekilebilirsiniz. Sadece tarihi güzellikleri değil doğal gezi yerlerini de görmek çok ayrı bir deneyim fırsatı sunacaktır.  

KAZABLANKA KORDON BOYU  

Kazablanka kordon boyu Atlas Okyanusu’ndan gelen esintiyi şehre taşıyor. Çok güzel bir gezi noktası olan bu yerde Fas’ın sıcak havasından bunalan herkes bir nefes alma imkânı buluyor. Güzel bir serinlik hissetmek için ideal bir nokta. Siz de Fas gezisi boyunca yorulduğunuzda burada dinlenerek güzel Fas keşfinize devam edebilirsiniz. Kazablanka kordon boyunda kafeler ve restoranlar bulunuyor. Fas yemeklerini burada tadabilirsiniz.  

2. HASAN CAMİİ 

Dünyanın en büyük ikinci camisi olma özelliğine sahip bir cami. Suda yüzüyor gibi görünüyor ve bu yönüyle herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor bu cami. Kazablanka’da bulunan 2. Hasan Camii Mekke’den sonra en büyük ibadet yeri olarak biliniyor. Fas Kralı 2. Hasan’ın gördüğü bir rüya üzerine yapılan cami görkemli mimarisi ve süslemeleri ile ziyaretçilerine açık. 1980 yılında yapımına başlanan caminin yapımı 8 yılda tamamlanmış. Cami minaresi ise 200 metre yükseklikte ve bu camide aynı anda 100 bin kişi namaz kılabiliyor. Bu rakam her kaynakta farklı olarak bulunuyor. Caminin zemini de şeffaf olduğu için okyanus canlılarını da görme olasılığı bulunuyor. Fas turistik yerleri içinde mutlaka görmeniz gereken bir adres. 

CEMA-ÜL FENA MEYDANI  

Jemaa el-Fnaa Meydanı olarak da biliniyor burası. Marakeş’te bulunuyor ve şehrin en eski meydanı. Gündüz meydanda kimse yok ancak akşam olduğunda öyle kabalık oluyor ki herkes buraya akın ediyor. Cıvıl cıvıl olan meydanda ne ararsanız bulabilirsiniz. Meydanda kına işlemesi yapan kadınlar, yılan oynatıcıları, sokak yemekleri yapan kişileri görebilirsiniz. Her köşeden farklı müzik sesleri yükselir ve çok eğlenceli bir yerdir.  

BAHİA SARAYI  

Marakeş’te gezilecek yerler içinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri burası. Bu tarihi saraya adeta âşık olacaksınız. İşlemesi ve süslemesi güzel olan bu saray mistik havasıyla da sizi büyüleyecek. Fas İslam mimarisinin önde gelen eserlerinden biri olan bu saray her turistin mutlaka uğradığı bir yer. Yani Fas turistik yerleri içinde yer alıyor. 19. Yüzyılda inşa edilmeye başlayan Bahia Sarayı 20. Yüzyılda bitirilmiş.  

ALİ BİN YUSUF MEDERESESİ  

ALİ BİN YUSUF MEDERESESİ

1565’te genişletilen tarihi yapı Fas’ın en büyük medresesi olma özelliğine sahip. 14. Yüzyılda yapılmış. 1960 yılında kapatılan medrese 400 yıla yakın süre dini konularda eğitim verilen bir yermiş. 1982’de restore edilerek halkın ve turistlerin ziyaretine açılan Ali Bin Yusuf Medresesi Fas’ta gezilecek yerler içinde bulunuyor. 

MAJORELLE BAHÇELERİ 

Marakeş’te gezilecek en güzel yerlerden biri Majorelle Bahçeleri. Burada birbirinden farklı bitkiler bulunuyor. Fransız bir ressamdan adını alan bu bahçe içinde dünyadan bitkiler bulunuyor. 1919 yılında Marakeş’e yerleşen ressam gezdiği ülkelerden getirdiği bitkileri buraya getirmiş. Ressam öldüğünde burası Fas mimarisini uygun olan yapılar ile tamamlanıp turistlerin ziyaretine açılmış. Çok güzel süslemeli yapılar da bulunuyor bahçenin içinde.  

KUTUBİYE CAMİİ 

Bu zamana kadar hep dairesel olarak gördüğünüz camilerden farklı olarak dikdörtgen olarak görülüyor. Minaresi çok 7 metre yüksekliğinde şehrin her yerinden görülebiliyor. Mutlaka gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken bir adres. Kutubiye Camii ülke için çok önemli. Bu yüzden çevrede bu camiden daha yüksek bir yapı yapılması da yasak.  

SAHABE MEZARLARI 

1917 yılında keşfedilen bu mezarlar Marakeş’in hemen dışında yer alıyor. Fas mimarisini çok iyi yansıtan bu yerde işlemeler ve süslemeler dikkat çekiyor. Sahabe Hanedanı’na ait mezarlardan en bilineni Ahmad al-Mansur ve ailesine ait olan mezarların bulunduğu On İki Kolon Salonu. Burası çok büyük bir el işçiliği ile süslenmiş. Mutlaka görmeye değer. Fas turistik noktalarından biridir.  

EL BADİ SARAYI  

1578 ile 1593 yılları arasında inşa edilen saray zamanın en ünlü saraylarından biriymiş. Ahmad al-Mansur tarafından inşa emri verilmiş. Son yıllarda Marakeş Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapan bu saray harabe görünümünde.  

GELENEKSEL PAZARLAR  

Marakeş’in eski kent bölgesi tamamen gezilecek turistik noktaları kapsayan bir yer. Burada pazarlar ve çarşılar da yer alıyor. Cema-ül Fena Meydanı’na yakın olan çarşılar Fas’ta görülmeye değer yerler. Fas’ta pazar ve çarşıları gezerken mutlaka pazarlık yapmaya çalışın.  

Halı pazarı  

Kendine has tasarımları bulunan halılar burada çok tercih ediliyor. Üzerindeki desenleri ise hayran bırakan cinsten. Kiremit renklerde dokunan halılar otantik tarzını severler için çok iyi bir seçenek. Zarif görünümlü, klasik Arap halıları arayan herkes halı pazarlarını tercih edebilir.  

Terlik Çarşısı  

 Her amaca uygun olarak ayrı üretilen terlikleri burada bulabilirsiniz. Terliklerin deriden ve el emeği ile yapıldığını belirtelim. Burada sıcak havalardan ötürü terlik çok tercih edilen bir eşya. Kültürel bir unsur olduğu için de karışınıza çok çıkacak demektir.  

FAS’TA NE YENİR? 

Afrika'nın en etkileyici mutfağı olarak biliniyor Fas’ın çeşitli yemekler pişirilen mutfak kültürü. Bizim kültürümüze benzese de burada yemeklerin tadı farklı. Baharatların zenginliği burada pişen yemeklerin de tadını farklı yapıyor. Ayrıca şeker ile tuzun bir arada kullanıldığı yemekler çok farklı bir damak tadını bizlere tanıtıyor.  

Fas’ta ne yenir denildiğinde ise ilk olarak tajin yemeği akla gelir. Çeşitli sebzelerle et ateşte ağır ağır pişer. Yemekten önce mutlaka çorba içilir. Bunun adı ise ‘harira’dır. Kefta denilen yemekleri de bizim köfte dediğimiz yemekten pek farklı değildir.  

Fas'ın yemek kültüründe kahvaltı bulunmuyor. Çok fazla yemek tüketilmiyor. Peynir kültürü de çok gelişmemiş. Yağ, reçel, zeytin gibi malzemeler bulunuyor.  

Sokak satıcıları içinde ise salyangoz çok meşhur. Her yerde su ve baharatla pişen salyangoz görebilirsiniz. Deneyip denememek ise size kalmış.  

FAS'TAN HEDİYE NE ALINIR? 

Fas’ta yukarıda belirttiğimiz üzere ‘suk’ adı verilen pazarlar bulunuyor. Bu geleneksel çarşılarda hediyelik her şeyi bulabilirsiniz. Baharatlar, nane çayı, Fas porselenleri, celleba adı verilen entari, babuş denilen terlikler, tajin kapları, argan yağı, Fas fularları hediyelik alınabilecek ürünler arasında gösterilebilir.  

FAS NEREDE? 

Afrika kıtasının kuzeybatı ucunda yer almaktadır Fas. Kuzeyde Cebelitarık Boğazı ve Akdeniz bulunurken, doğuda Cezayir, bulunuyor. Güneyde ise Moritanya ve batı da Atlas Okyanusu yer alıyor. Atlas Okyanusu’nda başlayıp Akdeniz’de biten 3500 kilometrelik sahil şeridine sahiptir Fas ülkesi.  

FAS’A NASIL GİDİLİR? 

Fas Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir ülkedir. Bu yönü ile Türkiye’den son yıllarda çok fazla turist almıştır. Her sene yüzlerce kişi Fas seyahatini yapıyor. Vize almadan pasaportunuz ile aktarmalı ya da aktarmasız seyahat edebilirsiniz. Yolculuk 5 saat sürmektedir. Kazablanka’ya bu şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak diğer şehirlere direkt uçuş bulunmuyor.  

FAS’A NE ZAMAN GİDİLİR? 

Fas yaz aylarında çok yüksek sıcaklıklara sahip bir ülkedir. Hem kurak hem de sıcak olduğu için yaz aylarında gitmenizi önermiyoruz. Kasım ve mart ayları arasında seyahat edebilirsiniz Fas’a. Fas seyahatinize çıkmadan önce aklınızda olması gereken bir nokta burada çok büyük sıcaklık farkları görülmektedir. Bavulunuzu buna göre hazırlamanız iyi olacaktır.  

Önerilen içerik; Fas'ta neler yapılır?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL