Türkiye'de kızıl rengiyle dikkat çeken peribacaları

Ülkemizdeki doğal oluşumlar birbirinden kıymetli ve hepsi görmeye, keşfetmeye değer. Kızıl rengiyle dikkat çeken peribacaları da bunlardan sadece birisi. Muhteşem bir görünümü olmasının yanı sıra nadir karşılaşabileceğimiz güzelliklerden. Gelin tüm detaylarıyla bu güzide gezi adresini keşfedelim.

Türkiye'de kızıl rengiyle dikkat çeken peribacaları
Türkiye'de kızıl rengiyle dikkat çeken peribacaları
GİRİŞ 27.08.2020 11:35 GÜNCELLEME 27.08.2020 12:23 KAYNAK İHA

Kırıkkale'de doğal oluşumuyla dikkat çeken dağ yamacındaki Hasandede köyünde yer alan Peri Bacaları, farklı yapısıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.
Kırıkkale'nin Hasandede köyünde yer alan dağların yamacındaki doğal oluşumlar, güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Geçmiş yüzyıllar içerisinde yağmur ve rüzgar aşınımı ile oluşan farklı yapılar, hala doğallığını koruyor. Kırıkkale kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan doğal oluşumlar ziyaretçilerini bekliyor.

 

 



“Burası uzun yıllardır bu şekilde kaldı”


İHA muhabirine konuşan Hasandede köyü muhtarı Hasan Özcan, "Hasandede turistik ve tarihi bir köydür. Hasandede'nin türbesi Mimar Sinan'ın çocuklarının yapmış olduğu camimiz olan ve şu an buradaki peri bacalarımız. Buralara Kırıkkale ve il dışından devamlı ziyarete geliyorlar. Buraları bilen kendi geliyor. Gelemeyenlere de biz bizzat eşlik ederek buraları gezdiriyoruz.

Buralarda fotoğraf çekiniyorlar. Burası uzun yıllardır bu şekilde kaldı. Hiçbir bozulma hiçbir şey olmadı. Biz buraları daha da güzelleştirip eski Kapadokya haline getirmeyi düşünüyoruz. İnsanların buraya gelmesini tarihi yönden Hasandede'yi biraz daha geliştirmek istiyoruz. Onun için gerekli mercilere başvurularımızı yaptık" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL