Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor!

Türkiye'nin saklı cennetlerinden kabul edilen Karagöl, doğal güzelliği ve sonbahar renkleriyle Artvin'e gelen ziyaretçilere kartpostallık görüntüler sunuyor. Buraya gelen ziyaretçiler, 'Buranın doğası insana huzur veriyor.' ifadelerini kullanıyorlar.

Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor!
Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor!
GİRİŞ 04.11.2020 11:10 GÜNCELLEME 04.11.2020 11:17

Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, 368 hektar alana sahip, bozulmayan doğası ve yürüyüş yolları, kamp alanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İlçe merkezine 27 km. uzaklıkta olan bu park, çevresinde bulunan vadi ve ormanlarla fotoğraf ve doğa tutkunlarının da ilgi odağı oluyor. Karagöl'de yaz aylarında yeşil, sonbahar aylarında sarı, turuncu ve kırmızı renkleri hakim oluyor. Göle yansıyan bu renkler, kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Türkiye'nin saklı cennetlerinden kabul edilen Karagöl'ü ziyarete gelenler arasında yer alan Özgür Bilgin adlı vatandaş, 'Burası Artvin'in incisidir. Pandemi sürecinde burada nefes alabiliyoruz, bu güzelliğin içerisinde.' ifadelerini kullanıyor.

Bilgin, '1000-1500 kilometre yol katediyoruz şu doğal güzelliği görmek için. Ağaçlardaki sonbaharın renk cümbüşünü görmek için geliyoruz. Keşke ekonomik gücümüz olsa da buradan hiç gitmesek. Buranın kıymetini herkesin bilmesi lazım. Buranın havası, suyu, insanları ve bu tabiat başka yerde yok.' diyor.

Bursa'dan 10 günlük tatil için gelen Buket-Ümit Tavşanoğlu çiftinden Ümit Tavşanoğlu, 'İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde Karagöl'ü görmeye geliyoruz. Bahar aylarında yeşili, sonbaharda ise renklerin her tonunu görmeye geliyorum. Gerçekten burası adeta yeryüzü cennetini andırıyor. Özellikle sonbaharda bir başka güzel oluyor. Bu güzelliği bir kez daha yaşamak istedik. İyi ki yine gelmişiz. Buranın doğası ve havası insana huzur veriyor.' derken eşi ise, 'Biz burayı çok seviyoruz. Burası sonbaharda rengarenk oluyor. Bütün renkleri aynı anda görebiliyorsunuz. İnsana huzur veriyor. Bu muhteşem manzarayı herkesin görmesini isterim.' diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL