Kurugöl Tabiat Parkı tabiatın en güzel renklerine büründü

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Kurugöl Tabita Parkı, sonbaharın son demlerini yaşarken tabiatın binbir çeşit renkleri ağaçları süslemeye devam ediyor.

Kurugöl Tabiat Parkı tabiatın en güzel renklerine büründü
Kurugöl Tabiat Parkı tabiatın en güzel renklerine büründü
GİRİŞ 02.12.2020 17:46 GÜNCELLEME 02.12.2020 17:46 KAYNAK AA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Kurugöl Tabiat Parkı, sonbaharın son demlerinde kayın, kestane, meşe ve gürgen ağaçlarının sarı, kırmızı ve kahverengiyle oluşturduğu renk cümbüşüyle hayranlık uyandırıyor. 

Kaynaşlı ilçesinin 15 kilometre kuzeyinde bulunan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 9 yıl önce Tabiat Parkı olarak tescillenen Kurugöl Tabiat Parkı, sonbaharda fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin gözdesi oldu.

Özellikle tabiat parkındaki göle ulaşım sağlayan yolun, doğal ortamının bozulmaması için düzeltilmediği bölgede, sahip olduğu geniş orman alanları, flora ve fauna çeşitliliği, orman ekosistemi, tatlı su ekosistemiyle bu alanda yaşayan türlerin ve doğal yaşam alanlarının sürekliliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Bu çalışmalar kapsamında "biyolojik hayat koruma sahası" kapsamında "el değmemiş korunma alanı" ilan edilen ve 9 yıldır sürdürülen çalışmalar çerçevesinde korunan alandaki biyolojik hayatın, gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan kriterler eşliğinde canlılığı korunuyor.

Kolluk kuvvetleri tarafından sürekli denetlenen saha, sonbaharda yaşanan güzelliklerle ziyaretçilerini büyülüyor.

YORUMLAR 1
  • İstanbul-81 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonbahar tutkunları ve aşıkları Düzce sizi bekliyor
    Cevapla