Amerika'dan Kaz Dağlarına! Amerikalı çift Türkiye'de köy hayatı yaşıyor

Meksikalı Hector Cadena ve Amerikalı Christina Haglund çifti, 3 çocuğuyla birlikte Kaz Dağları eteklerindeki Muratlar köyüne yerleşerek kiraladıkları tarlayı kendileri ekip kendileri biçiyor. Bu toprakları "medeniyetlerin başlangıçları" olarak tanımlayan çift, mutluluğun sırrının doğada olduğunu söylüyor.

Amerika'dan Kaz Dağlarına! Amerikalı çift Türkiye'de köy hayatı yaşıyor
Amerika'dan Kaz Dağlarına! Amerikalı çift Türkiye'de köy hayatı yaşıyor
GİRİŞ 04.12.2020 13:55 GÜNCELLEME 04.12.2020 13:55 KAYNAK DHA
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Çanakkele'nin Bayramiç ilçesinin Kaz Dağları eteklerindeki Muratlar köyünde 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Meksikalı Hector Cadena (32) ve Amerikalı Christina Haglund (30) çifti, kiraladıkları tarlayı kendileri ekip kendileri biçiyor. Her ihtiyaçlarını doğadan karşılayan aile, mutluluğun sırrının da doğada olduğunu söylüyor.

Bayramiç ilçesine 25 kilometre uzaklıkta Muratlar köyünde 2 yıl önce ev kiralayan 14 yıllık evli Héctor Cadena ve eşi Christina Haglund, çocukları Lucia Cadena Haglund (10), Eva Cadena Haglund (5) ve Sebastián Cadena Haglund (12) ile birlikte mutlu bir yaşam sürüyor. Evlerinin yakınında kiraladıkları 40 dönüm tarlaya buğday, yulaf ve çeşitli sebzeleri eken aile, sadece doğada buldukları ve ürettikleriyle yaşamlarını sürdürüyor. Türkiye'ye bir dost tavsiyesi ile geldiklerini belirten Amerikalı Christina Haglund, "Aynı zamanda da eşimin medeniyetlere ve medeniyetin başlangıcı olarak gördüğü bu topraklara olan özel ilgisinden kaynaklandı. Sessiz ve sakin bir yer arıyorduk. Buraya geldiğimizde tam istediğimiz gibi bir köy bulduk. Köyün toprakları bolluk ve bereket dolu. Bu köye yerleşmemizin bir diğer sebebi ise Kaz Dağları'nın muhteşem coğrafyasından kaynaklanıyor. Buradaki köylülerden çok şey öğrendik" dedi.

Ülkesinde belgesel çekerek geçimini sağlayan Héctor Cadena da Türkiye'de ise köy yaşamının gerektirdiği işleri yaparak ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Héctor Cadena, Türkiye'ye geldikleri için de mutlu olduklarını söyledi.

YORUMLAR 28
  • MELAHAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoluk çocuklarıyla Türkiyeye gelip yerleşen, Müslüman Türk halkının sısak samimuyetine ve dürüstlüğűne güvenen insanları ajanlıkla, çirkin şeylerle suçlayan insanların asıl kendileri ard niyetli ve kötü düşüncelere sahiptirler.Hepsini bir psikoliğa görünmelerini ısrarla tavsiye ediyorum.
    Cevapla
  • DUYARLI VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih, sen hangi anlayışa sahipsin ? Yani sana izin verseler koşa koşa gideceksin.Ve onlar senin için iyi, çok cici insan olacaklar ! Senin anlayışın kişisel çıkar ve menfaat üzerine dayalıysa, senin değil kendi milletine ailene ve ülkenede faydan olmaz !
    Cevapla
  • ANADOLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahiller, siz Îslâm medeniyetini, Müslüman Türk toplumunu yakından tanımak isteyen bir aileye, veya farklı bir toplum kesimine bu dar kafayla, bu dünya görüşüyle ve hep maddi çıkarlar çizgisinde yaklaşıyorsanız zaten zarardan başka hiç bir faydanız yoktur.Samimi iseniz, Îslâmı okuyun ve kendinizi yetiştirin.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların misyoner olmadığının garantisi varmı yahut ajan yahut provakatör sen kalk Amerikan rüyasını bırak gel kazdağlarında odun yar
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Babasının hayrına gelmediler tabi bula bula kazdağını mı bulmuş FBI ajanları..bana milyon verseler soğan ekmek veririm yine vermem..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle