Bakan Ersoy: Hedefimiz Nisan ayında turizm sezonunu açmak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hedeflerinin 2021 turizm sezonunu Nisan ayında başlatmak olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy: Hedefimiz Nisan ayında turizm sezonunu açmak
Bakan Ersoy: Hedefimiz Nisan ayında turizm sezonunu açmak
GİRİŞ 03.01.2021 11:50 GÜNCELLEME 03.01.2021 11:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Ersoy Aydınlık’a 2020 yılı turizm sezonunu değerlendirdi, 2021 yılı beklentilerini anlattı.

Koronavirüse karşı alınan önlemler ve aşılamanın vaka sayısını düşüreceğini kaydeden Ersoy, “Nisan ayına doğru önemli mesafe alacağımız sanıyorum. Bizim için kritik eşik vaka sayısının 2 bin 500’ün altına düşmesi. Bu sayının altına düşersek kırmızı hattan çıkmış olacağız. Ben nisan ayında binli sayılara kadar inebileceğini düşünüyorum. 2021 yılı turizm sezonunu nisan ayında başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

PANDEMİ SONRASINA HAZIRLIK

Vaka sayısının hedeflenen sayının altına düşmesi durumunda hava trafiğinin de açılacağını vurgulayan Bakan Ersoy şöyle konuştu:

“Şu anda Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde aşılama çalışmaları başladı. Birkaç ay içinde önemli noktalara gelineceği görülüyor. Nisan ayına kadar dünyada aşılamanın belli noktaya gelmesi hızla olumlu bir havanın esmesine yol açacak. Pandemi sonrasına çok hazırlıklı girersek ‘V tipi’ bir yükselişe geçebiliriz. İnsanların ciddi psikolojik rahatlamaya ihtiyacı var. Bunun yolu da güzel bir yerde, deniz kenarlarında tatil yapmaktır. Dünyanın güzel yerlerini gezmektir. Salgının etkisinden yavaş yavaş kurtulmaya başlayan Asya’da bunun örnekleri görülüyor. Öncesinde hızlı hareket edersek geçmiş zararlarımızın telafisini de büyük oranda sağlamış olacağız.” 

2020 yılında gelen turist sayısının yaklaşık 15,5 milyon olduğunu ifade eden Ersoy, Türkiye’nin turizmi dünyanın birçok ülkesinden daha az zararla kapattığını, rakip ülkelerde yüzde 88 daralma olmasına rağmen Türkiye’nin yüzde 68 daraldığını bildirdi. Ersoy, Türkiye’nin 11 milyar doların üstünde bir gelir elde ettiğini vurguladı.

SEKTÖRE DESTEK

Turizm sektörünün pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini bazı işletmelerin zorlandığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şunları söyledi: “Sektör koronavirüs salgını nedeniyle ciddi kayıplara uğradı. Özellikle salgın öncesinde sıkıntılı olan işletmeler daha da sıkıntıya girdi. Turizm işletmelerinin ayakta kalması için olanaklar ölçüsünde destek veriyoruz. İşletmelerimizin salgın sonrasına şimdiden hazırlıklı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu desteğimiz olanaklar ölçüsünde sürecek.”

BÜTÜN POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Turizmde 2023 hedeflerine ulaşmak için daha geniş bir çerçevede hareket ettiklerini kaydeden Bakan Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin her parçasını turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Turizmimizin kıyılara ve sadece yaz aylarına sıkışmasından kurtarmak için çalışıyoruz. Ülkemizde 12 ay turizmin canlı olması için her türlü olanak var. İstihdam yaratan yerel kültür ve ürünleri teşvik eden projeler üretiyoruz. Turizm yereldeki insanımızın hayat kalitesine ve ekonomik refahına katkı sunabildiği müddetçe orada değer görecek, sahiplenilecek ve güçlenecektir. Bu konuyu geniş çaplı ele alıyoruz.” 

YORUMLAR 2
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeğimizi İÇ TURİZMDEN kazanan küçük esnafız.hafta sonu kısıtlamaları bizi çok zorluyor.Önce sağlık deyip umudumuzu ümidimizi yitirmediğmizi sizden gelecek güzel haberleri bekliyoruz.
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizmi canlandırmak için iç turizm canlandırılmalı - hem otelleri doldurmak daha kolay hemde yabancılara bak biz kendi halkımızı güvenli bir şekilde tatile gönderiyoruz Türkiye çok güvenli her tedbiri aldı diyebiliriz. Nisandan haziran a kadar indirim kampanyaları düzenlenmeli
    Cevapla