Türkiye beyaza büründü! İşte kayak merkezlerinde son durum

Hasta sonu etkili olan kar yağışı, Türkiye'yi bir uçtan diğer ucuna beyaza bürüdü. Rize, Bolu, Düzce ve Kahramanmaraş'ta kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Kar yağışı, bazı bölgelerde yolların kapanmasına neden olan olurken kayak merkezlerinde turizmcilerin yüzü güldü.

Türkiye beyaza büründü! İşte kayak merkezlerinde son durum
Türkiye beyaza büründü! İşte kayak merkezlerinde son durum
GİRİŞ 18.01.2021 11:55 GÜNCELLEME 18.01.2021 11:55 KAYNAK DHA
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar, Rize İkizdere'de 142, Düzce Gölyaka'da 109, Bolu Kartalkaya'da ise 102 santimetreye ulaştı. 

Türkiye'nin birçok noktasında geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı, yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürüyor. Bazı bölgelerde yolların kapanmasına neden olan kar yağışı, özellikle İstanbul ve Ankara'da barajlardaki doluluk oranının artmasını sağladı. Yeni hafta ile birlikte etkisini sürdüren kar, kayak merkezlerinde turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de bazı merkezlerde ölçülen kar kalınlı verilerini paylaştı. Buna göre kar kalınlığı, Rize İkizdere'de 142, Düzce Gölyaka'da 109, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 102, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu/Yedi Kuyular Kayak Merkezi'nde 100, Van Bahçesaray/Karabet Tepesi'nde 99 ve Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi'nde 98 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı Bursa Uludağ'da 77,  Erzurum Palandöken'de 66 ve Kayseri Erciyes'te 22 santimetre olarak ölçüldü.

 

YORUMLAR 3
  • Dikkat 3 yıl önce Şikayet Et
    Palandöken yanlış bence. Çok daha fazla .1 aydır kayak yapılıyor. Bu Palandöken hazımsızlığını anlamak mümkün değil. Yazık
    Cevapla
  • Burakcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uludağ daha fazla kesinlikle ben cuma gittiğimde 70-80 cm idi. Şimdi bir metreden fazladır.
    Cevapla
  • MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç, MGM sitesine bak.Yukarıdaki harita ve bilgiler ona ait,günlük olarak yayınlanıyor.
    Cevapla