Çin 'buz turizmini' genişletmeyi hedefliyor

Çin, 2021'den 2023'e kar ve buz turizmini geliştirmeye yönelik bir eylem planı açıkladı. Planda, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın Çin'e kar ve buz yarışmaları ve gösterileri pazarının yanı sıra kırsal kar ve buz turizmini geliştirmesi yönünde de fırsatlar sunduğu belirtildi.

Çin 'buz turizmini' genişletmeyi hedefliyor
Çin 'buz turizmini' genişletmeyi hedefliyor
GİRİŞ 11.02.2021 17:08 GÜNCELLEME 11.02.2021 17:08 KAYNAK XINHUA

Çin, ilgili ürün ve hizmetlerin tedarikini artırıp sektörün yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmek üzere 2021'den 2023'e kar ve buz turizmini geliştirmeye yönelik bir eylem planı açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ve Çin Spor Genel İdaresi tarafından ortak yayımlanan belgede, kar ve buz temalı turizm tesisleri ile doğasının güzelliğiyle ünlü yerlerin inşası ve geliştirilmesine, eyalet ve bölge düzeyinde bir dizi kayak merkezinin kurulmasına yönelik daha fazla çaba gösterileceği sözü verildi.

Planda, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın Çin'e kar ve buz yarışmaları ve gösterileri pazarının yanı sıra kırsal kar ve buz turizmini geliştirmesi yönünde de fırsatlar sunduğu belirtildi.

Doğasının güzelliğiyle ünlü yerlere, insanların kış sporları hobilerini geliştirmelerine yardımcı olacak halka açık kar ve buz sporu etkinlikleri düzenlemeleri tavsiyesinde bulunan rapor, kar ve buz turizmi tüketici tabanının geliştirilip genişletilmesi çağrısı yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL