Dev iskele kaldırıldı Ayasofya'nın ihtişamı ortaya çıktı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde restorasyon için 2013 yılından bu yana kurulu olan dev iskele kaldırılınca muhteşem yapının tüm ihtişamı gözler önüne çıktı.

Dev iskele kaldırıldı Ayasofya'nın ihtişamı ortaya çıktı
Dev iskele kaldırıldı Ayasofya'nın ihtişamı ortaya çıktı
GİRİŞ 13.02.2021 17:48 GÜNCELLEME 13.02.2021 17:48 KAYNAK İHA
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi içerisinde restorasyon için kurulan dev iskele sökülünce tüm ihtişamı ortaya çıktı. Namaza gelen cemaatle birlikte eşsiz manzaraya sahne oldu. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi içerisinde restorasyon için kurulan dev iskele sökülünce tüm ihtişamı ortaya çıktı. Üst katından çekilen görüntülerde Ayasofya Camii yeni çehresiyle hayran bıraktı.

86 yıl sonra 24 Temmuz’da yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi içinde bulunan ve ana kubbenin bir bölümünü kapatan dev iskele geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

İskelenin kalkmasıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ana bölümü tüm ihtişamı ile ortaya çıktı. Restorasyonunun yapılabilmesi için 2013'ten bu yana kurulu olan dev iskelenin kaldırılmasıyla yeni çehresine kavuşan Ayasofya, cemaati ile birlikte eşsiz manzaraya sahne oluyor.
                                         

YORUMLAR 8
  • Şevket 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar güzel bir esere ancak Camii olmak yakışır. Yapan güzel yapmışta onu yakıp yıkmak yerine koruyan yaşatan daha da güzel yapmış. Allah onu koruyan kollayan ve bu güzel Camii sıfatına tekrar büründüren herkesten razı olsun.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    gavurlar ne güzel yapmışlar
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinan cami olarak yapmamış mıydı?
    Cevapla
  • Güzel olmus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak acildi teneke tikirtisi gibi sesler cikti unutuldu gitti icimizdeki yalakalarda temizlendimi tam bagimsiz ülkeyiz
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Göz boyamayın tabi ibadet haneler ile ilgili tamir bakım vs hadisler var.... Birde dönüp nafaka kanunu var mı yok mu vs vs ona bakın.....
    Cevapla
  • asya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka..
    Cevapla
  • İ. FEHMİ FİDAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği Başkanı İsmail Kandemir, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesinde dava açmış ve kazanmıştı. emegi Geçen 100 yıllık bu milletin içinde kalan uhdeyi azmiyle hukuk mücadelesiyle FATİH SULTAN MEHMET HANIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRENLERDEN AZİZ VE CELİL ALLAH RAZI OLSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle