Her mevsim ayrı güzellik sunan Girlevik Şelalesi'nden görsel şölen

Erzincan'da bulunan yaklaşık 40 metre yükseklikteki Girlevik Şelalesi, 10 metrelik buz sarkıtlarıyla görsel şölen sunuyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen şelale, bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Her mevsim ayrı güzellik sunan Girlevik Şelalesi'nden görsel şölen
Her mevsim ayrı güzellik sunan Girlevik Şelalesi'nden görsel şölen
GİRİŞ 10.03.2021 10:25 GÜNCELLEME 10.03.2021 10:25 KAYNAK İHA

Erzincan'ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellik sunuyor. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki şelale, yer yer 10 metrelik dev buz sarkıtlarının oluştuğu doğa harikası görünümüyle de görsel şölen oluşturuyor. Hava sıcaklığının normale dönmesi ile beraber beldenin önemli turizm merkezlerinden olan Girlevik Şelalesi'ne kent merkezinden ve il dışından ziyaretçilerin ilgisini çekti. 

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Kalecik köyündeki 9 kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellik sunuyor. Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın da kar ve buzla bütünleşen eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken şelale, seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu. 

Girlevik Şelalesi'nin yazın ayrı kışın ayrı güzel görüntüye sahip olduğunu belirten ziyaretçilerden Elif Tanık, “Erzincan çok güzel bir şehir, kendi yaşadığım şehir olduğu için çok şanslı ve mutluyum. Her tarafıyla çok güzel.” dedi. 

Eşsiz manzarayı görmeye gelen Nuriye Girgil ise, “Burası çok güzel, değerli yerler. İnsanlar gelsinler turizm açısından burayı ziyaret etsinler.” diye konuştu. 

Gürül gürül suların aktığı doğa harikası şelalenin kendisi için huzur yeri olduğunu söyleyen Mert Ölmez, “Çağlayan benim için huzur yeri. Bu şelalenin suyunun akışındaki sesi duyduğum zaman huzurla doluyorum. Öyle bir huzur doluyor ki içime buraya oturup bu sesi dinleyebilirim.” şeklinde konuştu.                      

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL