Ada tatili arayanlar! İşte ülkemizin en güzel 8 adası

Ada tatili sevenler için ülkemizin birbirinden güzel 8 adasını sizler için derledik.

Ada tatili arayanlar! İşte ülkemizin en güzel 8 adası
Ada tatili arayanlar! İşte ülkemizin en güzel 8 adası
GİRİŞ 19.04.2021 13:31 GÜNCELLEME 19.04.2021 14:09 KAYNAK HABER7
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ülkemizde birbirinden güzel birçok ada bulunuyor. Fakat ne acıdır ki Ege ve Akdeniz'de gözle görülebilir mesafede olan onlarca ada Türkiye'ye ait değil. Bu adalara maalesef turist olarak gidebiliyoruz. Fazla tarihi konulara girmeden asıl konumuz olan Türkiye'nin en güzel 8 adasını gelin birlikte inceleyelim.

KALEM ADASI

Kalem Adası, Türkiye'nin belki de en sakin adalarından birisi. Henüz turistlerin istilasına uğramadığından dolayı kafasını dinlemek isteyenler huzurlu bir tatil için bu adayı tercih edebilir.

Aynı zamanda Kalem Adası'nın sularının şifalı olduğuna dair iddialar da var. Bu bölgede denize giren kişilerin şifa bulacağına inanılıyor.

BOZCAADA

Bozcaada, Türkiye'nin üçüncü büyük adası olma özelliğine sahiptir. Çanakkale'nin bu güzide adasının plajları ince taneli, altın sarısı kumuyla ve berrak deniziyle tatilcilerin beğenisini topluyor.

Bozcaada'nın tarihi bir geçmişi de bulunmakta. Adada deniz tatilinin yanı sıra tarihi geziler de yapabilirsiniz. Şu anda faal durumda tarihi iki cami ve bir rum ortodoks kilisesi bulunmaktadır.

BOĞSAK ADASI

Boğsak Adası, Mersin’in Silifke ilçesi sınırlarında yer alıyor. Silifke’ye 17 kilometre ve Taşucu’na 10 kilometre uzaklıkta olan Boğsak Adası'nda yerleşim yoktur. Tertemiz denizi ve kumsalıyla Mersin'in en özel yerlerinden bir tanesi. Tamamen doğal olan bu ada, huzurlu bir tatil yapmak isteyen kampçıların vazgeçilmezi konumunda. 

CUNDA ADASI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, ülkemizin en güzel adalarından birisi. Bugünkü adı Alibey Adası olsa da Cunda Adası olarak anılıyor.

Cunda Adası, taştan sokakları, manastırları ve tarihi evleriyle sizi farklı bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Birbirinden güzel plajlarında denize keyfi yapabilir ve ünlü restoranlarında leziz yemekler yiyebilirsiniz.

SEDİR ADASI

Ülkemizin en popüler adaları arasında yer alan Sedir Adası, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında. Adaya gelen ziyaretçiler, hem denizin tadını çıkarıyor hem de Roma dönemine ait noktalarda tarihi geziler yapıyorlar. Kleopatra olarak da bilinen bu ada, adını altın rengi özel kumsalından almıştır.

SULUADA

Türkiye'nin 'dört bir yanı cennet' sözü boşuna değil. Suada'nın turkuaz deniz denilince akla gelen Maldivler'den hiçbir farkı yok. Öyle ki son dönemlerde artan popülaritesiyle “Akdeniz’in Maldivler”i unvanını da aldı. Adaya ulaşmak için ise tekne turlarına katılmanız yeterli. Yalnızca Adrasan’dan kalkan teknelerle keyifli bir yolculuk yaparak 45 dakikada Suluada'ya ulaşabilirsiniz.

BÜYÜKADA

Büyükada ne kadar anlatsan bitmez. Bir vapur bileti alıp gürültü ve kargaşayı arkanızda bırakıp temiz bir nefes alabileceğiniz Büyükada adeta bir nimet. Motorlu taşıtlara izni olmamasından anlaşılabileceği gibi modern hayatın tüm stres ve kirliliğinden uzak sevimli bir ada. Ada tatili için en iyi seçeneklerden biri.

KEFKEN ADASI

Kocaeli'de yer alan Kefken adası tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği etmiştir. Bunlar; Cenevizliler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar'dır. Böyle bir geçmişe sahip olunca adada ister istemez onlarca tarihi kalıntı bulunuyor. 

Kefken Adası'nda yıllarca önce 10 yakın ev bulunmaktaydı fakat şu an adada tek bir aile yaşıyor. Ada fenercilerinden Osman Bey’in oğlu Mustafa, hala balıkçılık yaparak babadan kalma evinde yaşamını sürdürüyor.

YORUMLAR 17
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Igneada yı unuttunuz
    Cevapla
  • Mediha 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de
    Cevapla
  • Hanıfe 2 yıl önce Şikayet Et
    Buyukadamız engızeli
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Gökçeada ne oldu orası ???
    Cevapla
  • Eyüphan 2 yıl önce Şikayet Et
    Paşalimanı adası, belki de Türkiyenin en bakir adasıdır.. Harika bir denizi, havası ve doğası var.. Huzur dolu..
    Cevapla
  • Arzu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm adalari beğendi m
    Cevapla
  • Nihat kocavelioglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden Marmara koyun adasından bahsetmediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle